Prva slovenska borka, ki je sklenila pogodbo z organizacijo iz ZDA

Senovčanka Monika Kučinič si utira pot proti svetovnemu vrhu v dvobojih K1.
Fotografija: Monika Kučinič kot po tekočem traku niza zmage in osvaja pasove. FOTO: Denis Roj
Odpri galerijo
Monika Kučinič kot po tekočem traku niza zmage in osvaja pasove. FOTO: Denis Roj

Ljubljana – Zanimivo, da se je začela Monika Kučinič, prva slovenska (profesionalna) borka, ki je dobila v podpis pogodbo katere od ameriških organizacij, z borilnimi športi ukvarjati bolj kot ne po naključju.

»Bilo je enkrat leta 2014, ko sem se v prostore Društva tajskega boksa Senovo odpravila z željo, da bi si s treningi izoblikovala telo in poskrbela za boljše počutje. A že po kakšnem mesecu vadbe me je trener Denis Roj pregovoril, da sem se udeležila državnega prvenstva v kikboksu (WAKO), na katerem sem si zanesljivo priborila zlato kolajno,« se je svojih začetkov spomnila 22-letna Senovčanka, ki si zdaj ne more več predstavljati življenja brez borilnih veščin.


Ne pozna taktiziranja ali zavlačevanja


Na domačih tleh ne pozna poraza, zelo uspešna pa je tudi v tujini, kjer prav tako kot po tekočem traku niza zmage in osvaja pasove v obračunih K1. S svojimi atraktivnimi predstavami, med katerimi ne pozna taktiziranja ali zavlačevanja, je Monika opozorila nase tudi vodilne može pri združenju LionFight s sedežem v Las Vegasu. Vzpostavili so stik z njo in ji ponudili dvoboj na prireditvi, ki jo bodo v želji po širitvi v Evropo skupaj z italijansko organizacijo Oktagon pripravili 25. maja v Monzi. Na njej se bo študentka tretjega letnika na novomeški fakulteti za ekonomijo in informatiko v kategoriji do 55 kilogramov udarila z Rimljanko Svevo Melillo.

»Prireditelji najin dvoboj oglašujejo kot obračun LionFighta z Oktagonom,« je razkrila Kučiničeva, ki konec prihodnjega meseca nedaleč stran od znamenitega italijanskega dirkališča formule ena pričakuje zelo zanimivo borbo. »Sveva je prav tako zelo kakovostna borka, ki tako kot jaz ne beži od nasprotnice, poleg tega je podobno agresivna. Toda kljub temu bi jo morala 'zlomiti',« je samozavestna večkratna državna prvakinja.


Vabilo v magični štirikotnik


Še pred spektaklom v Monzi se bo povzpela tudi v ring sredi dvorane Zlatorog v Celju, kjer jo 27. aprila čaka nastop na prireditvi King of Kings (Kralj kraljev), na kateri se bo – če je seveda ne bodo odpovedali – pomerila z Michaelo Kerlehovo. »Ker je Čehinja s 171 centimetri dosti višja od mene (157 cm), se bom morala zaganjati vanjo in pri tem paziti na njeni koleni. Vendar ne verjamem, da mi lahko povzroči kakšne težave,« je o novem uspehu prepričana Monika, ki ima v svoji profesionalni statistiki kar 15 zmag (6 s k. o.) in le en poraz.

Znana je tudi po tem, da nikoli ne izbira svojih nasprotnic. »Vzamem vsako, ki me izzove,« je poudarila borka s Senovega in v isti sapi pribila: »Če morda katera Slovenka misli, da me lahko premaga, jo vabim v magični štirikotnik, da ji dokažem, da sem res najboljša.«

»Pitbull«, kakor jo kličejo zaradi njenega napadalnega sloga borbe, med svoje največje dosedanje uspehe uvršča šampionski pas po različici WMAC ter naslova evropske prvakinje združenj WKF in WKU. Njen dolgoročni cilj je postati absolutna številka ena na svetu. Za zdaj je Kučiničeva, ki se bo konec tega leta prvič predstavila tudi občinstvu v ZDA, odločno na poti k uresničitvi svojih sanj.

Preberite še:

Komentarji: