Quartararu najboljši startni položaj pred dirko za veliko nagrado Tajske

Španski zvezdnik Marc Marquez, ki pri 26 letih lahko že v nedeljo osvoji šesti naslov svetovnega prvaka, je v zadnjih minutah kvalifikacij padel.
Fotografija: Fabio Quartararo bo z najboljšega položaja začel 15. dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP
Odpri galerijo
Fabio Quartararo bo z najboljšega položaja začel 15. dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha-SRT) si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko za VN Tajske v Buriramu, 15. dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP. Drugi je bil v današnjih kvalifikacijah Španec Maverick Vinales (Yamaha), tretji pa vodilni v SP, njegov rojak Marc Marquez (Honda).

To je za 20-letnega Quartarara, ki se je šele letos priključil razredu motoGP, še četrti »pole position« to sezono in za zdaj še ni osvojil nobene dirke. Med drugim je danes dosegel rekord dirkališča v Buriramu z 1:29,719 minute.

Španski zvezdnik Marquez je v zadnjih minutah kvalifikacij padel brez posledic. Gre že za drugi padec Marqueza ta konec tedna, potem ko jo je v petek ob hudem padcu odnesel srečno, brez večjih poškodb.


Marca Marqueza je hud padec doletel že včeraj. FOTO: Twitter MM
Marca Marqueza je hud padec doletel že včeraj. FOTO: Twitter MM


Do naslova prvaka že jutri?


Marquez, ki je to sezono nanizal že osem zmag, sicer lahko pri 26 letih letih že jutri slavi nov naslov svetovnega prvaka. Kot vodilni v SP ima 98 točk prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati), do konca sezone pa je še pet dirk.

V razredu moto2 si je najboljši startni položaj privozil mlajši brat Marca Marqueza Alex Marquez, ki bo v SP v nedeljo poskušal povečati prednost pred najbližjima zasledovalcema, rojakoma Jorgejem Navarroom (21. v kvalifikacijah) in Augustom Fernandezom (6.).

Italijan Celestino Vietti je dosegel najhitrejši čas kvalifikacij v razredu moto3. Njegov rojak Lorenzo Dalla Porta in Španec Aron Canet, ki ju v SP na vrhu ločita le dve točki, sta dosegla deseti oziroma šesti čas.

Ducatijev team. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP
Ducatijev team. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP

Komentarji: