Räikkönen: Šport je nevarnejši od pitja piva!

Lewis Hamilton si želi, da bi začel vstajati bolj zgodaj in da bi živel bolj zdravo.
Fotografija: Kimi Räikkönen je v Spa-Francorchamps pripotoval s poškodovano mišico na levi nogi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kimi Räikkönen je v Spa-Francorchamps pripotoval s poškodovano mišico na levi nogi. FOTO: Reuters

Ljubljana – Po enomesečnem premoru se svetovno prvenstvo v formuli 1 nadaljuje v Spa-Francorchampsu, kjer bo jutri (s štartom ob 15.10) na sporedu 13. letošnja dirka. Zmago na veliki nagradi Belgije brani Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), ki si želi v skupni razvrstitvi zmanjšati zaostanek za vodilnim Lewisom Hamiltonom (Mercedes), od katerega ga na četrtem mestu loči že 94 točk.

Angleški šampion, ki je na najboljši poti k šestemu naslovu svetovnega prvaka, pričakuje težjo drugo polovico sezone, sam pri sebi pa bo poskušal spremeniti nekaj stvari. »Želim si, da bi začel vstajati bolj zgodaj, da bi živel bolj zdravo, malo meditiral in več bral,« je razkril Hamilton, ki v skupnem seštevku pred drugouvrščenim moštvenim sotekmovalcem, Fincem Valtterijem Bottasom, beži že za 62 točk.

Zaradi poškodbe mišice na levi nogi pa je bil še v četrtek vprašljiv nastop Kimija Räikkönena (Alfa Romeo), ki je sicer na včerajšnjih prostih treningih, na katerih sta bila najhitrejša Ferrarijeva dirkača Vettel in Charles Leclerc, zasedel 13. in sedmo mesto. Kako se je poškodoval, finski zvezdnik ni izdal, je pa v svojem značilnem slogu odvrnil: »Vedno sem govoril, da je šport nevarnejši od pitja, recimo, piva, pri katerem dobiš le mačka!«

Komentarji: