Rajmond Debevec drugič svetovni prvak

»V vetru so izjemno pomembne tudi izkušnje, ki sem jih izkoristil na najboljši možen način in dosegel za te razmere zelo dober rezultat.«
Fotografija: Rajmond Debevec je spet zasvetil v vsem sijaju. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
Rajmond Debevec je spet zasvetil v vsem sijaju. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Seul – »Na svetovno prvenstvo sem prišel dobro pripravljen. Na tekmah z malokalibrsko puško je zaradi močne konkurence zelo težko doseči vrhunski izid, a tudi med tekmovalci s puško velikega kalibra je veliko velemojstrov tega športa. Od prvega dne sem začutil strelišče v Changwonu, na tekmi so mi bile razmere pisane na kožo. V vetru so izjemno pomembne tudi izkušnje, ki sem jih izkoristil na najboljši možen način in dosegel za te razmere zelo dober rezultat,« se je smejalo najuspešnejšemu slovenskemu strelcu Rajmondu Debevcu, ki je na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji zablestel v vsem sijaju in se okitil s šampionsko lovoriko v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov, potem ko je zadel 592 krogov, je poročala STA.


Spet prvak po desetletju in pol


Najbolj je 55-letniku za vrat dihal Poljak Daniel Romanczyk, ki je ravno tako zadel 592 krogov, a imel za krog slabši dosežek v zadnji seriji. Tretji je bil Hrvat Josip Kuna (590 krogov), drugi slovenski zastopnik Robi Markoja pa je s 585 krogi zasedel 18. mesto. Debevec, ki je že na nedeljski eliminacijski tekmi zasenčil vso konkurenco (594 krogov), se je veselil drugega naslova svetovnega prvaka – leta 2002 je bil v Lahtiju zlat z velikokalibrsko puško trojni položaj na 300 metrov. »Dokler bom imel veselje do strelstva, bom tekmoval in nastopal na veliki sceni, čeravno se zavedam, da so leta naredila svoje,« je dodal nosilec olimpijskega odličja najžlahtnejšega leska iz Sydneyja leta 2000.
 

Komentarji: