Rekordnih 40 minut za »maratonsko Kajo«

Judoistka Kaja Kajzer na veliki nagradi v Turčiji ponovila uspeh iz lanskega Maroka.
Fotografija: Kaja Kajzer se je v Turčiji izkazala s srebrno kolajno. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Kaja Kajzer se je v Turčiji izkazala s srebrno kolajno. FOTO: Mavric Pivk

Ljubljana – Na turnirju za svetovni pokal v Antalyi je za najboljši slovenski dosežek poskrbela naša najmlajša reprezentantka v judu – 19-letna Kaja Kajzer. Z 2. mestom v kategoriji do 57 kg je izenačila svojo najvišjo uvrstitev na tekmovanjih za veliko nagrado iz lanskega Agadirja.

Po tesnem porazu s Poljakinjo Julio Kowalczyk v finalu, ki ga je po skoraj šestih minutah podaljška izgubila na zlato točko (za eno kazen), je bila sprva jezna nase, ker se ni »stepla«, kot se zna. »V borbo sem se podala preveč taktično in premalo agresivno. Tekmici sem dovolila več vstopov, kar me je na koncu stalo zmage,« je pojasnila Kajzerjeva.

Po prespani noči je tudi pri njej pretehtalo zadovoljstvo. »Vesela sem, da sem metala tekmice in da nisem zmagovala le na kazni. A vem, da je v mojih bojih še veliko lukenj, ki jih moram zakrpati, če želim doseči svoj največji cilj,« se zaveda judoistka Bežigrada, vesela nove potrditve, da je iz pravega testa.

Za prikazane boje jo je pohvalil tudi trener Rok Drakšič. »Vidi se, da Kaja lepo napreduje. Natančne statistike sicer ne poznam, toda z gotovostjo lahko trdim, da v zadnjih desetih letih noben drug judoist na eni tekmi ni preživel na tatamiju toliko časa kot Kajzerjeva v Antalyi (skoraj 40 minut),« je razkril 32-letni Grižan, ki je svoji varovanki nadel vzdevek – »maratonska Kaja«.

Ob tem je dodal, da je Kajzerjeva, ki pridno trenira in hkrati opravlja obveznosti v 4. letniku Gimnazije Šiška, lep primer za to, da je mogoče usklajevati šolo in vrhunski šport. »Zahvalil bi se vsem njenim učiteljem, predvsem pa ​Klemnu Gutmanu, ki skrbi, da pri Kaji v šoli vse poteka, kot mora,« je še dejal Drakšič.

Od slovenskih reprezentantov so si uvrstitve v Turčiji priborili tudi Maruša Štangar (5. mesto do 48 kg), Anka Pogačnik (7. mesto do 70 kg) ter devetouvrščena Martin Hojak (do 73 kg) in David Kukovica (do 90 kg). Omeniti kaže še podvig turškega Slovenca Mikaela Özerlerja oziroma Mihaela Žganka, ki je slavil zmago v kategoriji do 90 kilogramov.

Komentarji: