Rose najboljši po prvem dnevu OP ZDA

Britanski golfist Justin Rose je na prestižnem majorju za OP ZDA v prvem dnevu igral zelo dobro. 
Fotografija: Justin Rose je na Peeble Beachu začel odlično. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Justin Rose je na Peeble Beachu začel odlično. FOTO: AFP

Britanec Justin Rose je s tremi birdieji na zadnjih treh luknjah končal na vrhu po prvem dnevu prestižnega turnirja golfistov, odprtega prvenstva ZDA. Na igrišču Pebble Beach v Kaliforniji je prvi dan končal s šestimi udarci pod parom igrišča (71). Rosu sledi skupina štirih igralcev, ki imajo udarec več, med njimi tudi Američan Rickie Fowler.

Rose, zmagovalec US Opna leta 2013 in četrti igralec z golfske lestvice, je na tretjem turnirju za veliki slam letos oziroma majorju prvi dan končal s 65 udarci, kar je prvi dan OP ZDA doslej uspelo le še Tigerju Woodsu. Sledi mu četverica golfistov, ki so dan končali s petimi udarci pod parom, med katerimi sta tudi najboljša Američana Fowler in Xander Shauffele.

Severni Irec Rory McIlroy, ki je osvojil OP Kanade, je osmi (68 udarcev), medtem ko je prvi igralec z golfske lestvice in dvakratni branilec naslova Brooks Koepka z 69 udarci na 16. mestu.

Eden največjih zvezdnikov golfa Američan Tiger Woods je šele na 28. mestu. Zmagovalec aprilskega mastersa, svojega prvega grand slama po 11 letih, je prvi dan končal s 70 udarci.

Komentarji: