Rossi se je vrnil in le za stotinko zaostal za Marquezom (VIDEO)

Na novo prizorišče dirk za SP v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp je prispel tudi Jorge Lorenzo, a spet grdo padel.
Fotografija: Valentino Rossi je končno spet pokazal pravi obraz. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP
Odpri galerijo
Valentino Rossi je končno spet pokazal pravi obraz. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP

Buriram – Na novem prizorišču dirk svetovnega prvenstva kraljevskega motociklističnega razreda moto gp, v tajskem Buriramu, ki bo jutri gostil petnajsto letošnjo preizkušnjo, se je – vsaj na kvalifikacijah – po nekaj manj prepričljivih nastopih končno med najhitrejše vrnil tudi prekaljeni italijanski »doktor« na yamahi Valentino Rossi, ki je v zadnjih štirih nastopih stagniral in nazadoval od četrtega do osmega mesta, danes pa se je spet vmešal v boj za vrh in bo jutrišnjo dirko začel z drugega štartnega mesta. V srditem obračunu za kvalifikacijsko zmago je moral branilcu šampionske lovorike in tudi letos prepričljivo vodilnemu Hondinemu Špancu Marcu Marquezu priznati premoč za pičlih 11 tisočink.

Marc Marquez je bil za las najhitrejši. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP
Marc Marquez je bil za las najhitrejši. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP


Nov padec Lorenza


Prvi Marquezov zasledovalec v svetovnem prvenstvu, Ducatijev Italijan Andrea Dovizioso, je bil tretji, manj kot četrt sekunde pa je zaostal še drugi Yamahin as, Španec Maverick Viñales, ki na zadnjih štirih preizkušnjah, podobno kot Rossi, ni blestel in boljši kot peti sploh ni bil. Na Tajsko je na berglah pripotoval tudi nekdanji trikratni svetovni prvak Jorge Lorenzo (ducati), ki so mu zdravniki po padcu in poškodbi s prejšnje dirke v Aragoniji prižgali zeleno luč za nastop, a je bil na prvih dveh treningih precej v ozadju, za nameček je v drugo ponovno grdo padel, a jo je k sreči odnesel brez resnejših poškodb, še najbolj je nastradalo zapestje. Vseeno je zgodbo v Buriramu predčasno končal.


IZIDI KVALIFIKACIJ


1. Marc Marquez (Špa, honda) 1:30,088
2. Valentino Rossi (Ita, yamaha) + 0,011
3. Andrea Dovizioso (Ita, ducati) 0,139
4. Maverick Viñales (Špa, yamaha) 0,240
5. Cal Crutchlow (VB, honda) 0,268
6. Andrea Iannone (Ita, suzuki) 0,331
7. Dani Pedrosa (Špa, honda) 0,370
8. Johann Zarco (Fra, yamaha) 0,383
9. Danilo Petrucci (Ita, ducati) 0,511
10. Jack Miller (Avst, ducati) 0,572

Preberite še:

Komentarji: