Rusi so izzvali Slovence

Branilci naslova na odbojkarskem EP do druge zmage v Stožicah.
Fotografija: Beloruski odbojkarji (v modrem) so dobili prvi niz v dvoboju z Rusijo. FOTO: CEV
Odpri galerijo
Beloruski odbojkarji (v modrem) so dobili prvi niz v dvoboju z Rusijo. FOTO: CEV

V uvodnem nastopu na odbojkarskem evropskem prvenstvu je Belorusija gladko izgubila s Slovenijo z 0:3. Drugi dan bojev v stožiški skupini C pa je že zaigrala bolje in odzvela niz Rusiji, evropski prvakinji iz leta 2017, ki tudi letos sodi med favorite tekmovanja in je svojo kandidaturo napovedala že z zmago nad Turčijo. Z drugo zmago je prevzela prvo mesto v skupini in izzvala slovensko reprezentanco, naj sledi njenemu ritmu.
 

Beseda zdravniku


Danes si je trenersko vodstvo slovenske reprezentance s selektorjem Albertom Giulianijem na čelu ogledalo dvoboj med Turčijo in Severno Makedonijo. Italijan je o zdravstvenem stanju v ekipi, ne gre vse povsem gladko, navrgel naslednje: »Tonček Štern po težavah z desno ramo vadi, na dan tekme s Finsko pa bomo videli in preverili, kako je s hrbtom Klemna Čebulja


Slavljencem torta


Konec tedna bodo rojstne dneve praznovali kar štirje odbojkarji, člani reprezentanc, udeleženk ljubljanske skupine C. To so Finec Sauli Sinkkonen, 30. rojstni dan praznuje jutri, ter Slovenec Dejan Vinčić, napolnil bo 33 let, Finec Elviss Krastins (25) in Severni Makedonec Vase Mihailov (33), ki bodo začetek novega ali konec starega letnega življenjskega cikla praznovali v nedeljo. Vsi pa bodo kar v svoj M hotel, v katerem so nastanjeni med EP, prejeli tudi sladko presenečenje. Torta Ljubljana jim bo namreč podarila prav torto Ljubljana, na katere vrhu je podoba prestolničnega znamenja, zmaja.
 

Današnja izida v skupini C


Turčija : Severna Makedonija 3:0 (20, 23, 13)
Rusija : Belorusija 3:1 (-23, 17, 22, 10)

Rusija                  2  2  0   6:2   6
Slovenija            1   1  0   3:0   3
Finska                  1  1  0    3:1   3
Turčija                 2  1  1    4:3   3
Belorusija           2  0  2   1:6   0
S. Makedonija   2  0  2   1:6   0

Jutri: Rusija – Severna Makedonija (17.30), Slovenija – Finska (20.30).
 

Komentarji: