Salonit še nikdar ni bil tako blizu

Odbojkarji ACH Volleyja le še pol koraka do finala državnega prvenstva.

Objavljeno
03. april 2019 21.30
Posodobljeno
03. april 2019 23.17
Jan Pokeršnik (ACH Volley) je dosegel 24 točk. FOTO: Leon Vidic
F. T.
F. T.
Serijski slovenski prvaki in veliki favoriti polfinalnega obračuna odbojkarjev v Kanalu spet niso imeli lahkega dela. Potem ko so jim Primorci v rednem delu vzeli edino točko, so jih tudi tokrat resno namučili, tudi tokrat je zmagovalca odločil peti niz. A tudi tokrat so bili v njem boljši prvaki, ki so si tako pred povratnim dvobojem priborili prednost.

Salonit : ACH Volley 2:3 (23, -16, -15, 22, -12)
Dvorana Kanal, gledalcev 600, sodnika Perčič (Kamnik) in Jovanovič (Moste). Salonit: Živanović 6, Česnik 3, Šarič (L), Basaneže 6, Čabarkapa 13, Peterlin 1, Vrtovec 16 – prva postava; Nanut 1, Karnel, Kavčič 1, A. Kovačič, Tomič 7; ACH Volley: J. Kovačič (L), Pavlovič 3, Đirlić 15, Vilimanović 10, J. Pokeršnik 24, Videčnik 11, Polujan 7 – prva postava; Purič 3, Satler, Brulec, Okroglič 9, Mantha 3.


»Salonit je predvsem doma neugoden tekmec, zato je vse odprto. Pretekli medsebojni obračuni so le še lep spomin. Pričakujem boj za vsako točko, naš cilj je seveda zmaga,« ni zaman pred sinočnjo prvo polfinalno tekmo DP pred močjo tekmeca opozarjal novi trener serijskega odbojkarskega prvaka ACH Volleyja Matija Pleško. Kanalci so pred svojimi navijači še četrtič v sezoni proti Ljubljančanom osvojili najmanj niz, tokrat dva, vseeno pa so se zmaji še za pol koraka približali finalu, ki ga morajo potrditi v soboto v Tivoliju. »Škoda, da smo 'prespali' drugi in tretji niz, za zmago nam je zmanjkalo malo poguma in sreče,« je ocenil domači trener Igor Šimunčić, Pleško pa dodal: »Tekmec je v zameno za dobro borbo osvojil dva niza, lahko bi tri. Mi na začetku nismo bili pravi.«