Sara Isaković bo vodila slovenske navijače v Riu

Olimpijski komite Slovenije (OKS) že tretjič zapored, po Londonu in Sočiju, pošilja na igre olimpijsko navijaško letalo.

Objavljeno
12. februar 2016 08.28
J. P.
J. P.

Ljubljana - Dobitnica olimpijskega srebra iz Pekinga 2008, upokojena plavalka Sara Isaković, bo vodja slovenskega olimpijskega navijaškega letala za Rio 2016, ki ga Olimpijski komite Slovenije (OKS) s sponzorji že tretjič zapovrstjo pošilja na igre. »Z njim želimo navijačem omogočiti, da spodbujajo naše športnike v živo in jim tudi na ta način pomagajo priti do še boljših dosežkov. Rio je v primerjavi s preteklimi igrami, poletnimi v Londonu 2012 in zimskimi v predlanskem Sočiju, mnogo bolj oddaljen od domovine, zato bo imel slovenski glas na tekmovališčih še večjo vrednost,« izpostavljajo pri OKS.

Navijače bo torej v Rio popeljala Isakovićeva, evropska prvakinja na 200 metrov prosto in udeleženka treh olimpijskih iger, ki bo delila svoje izkušnje, predstavila življenje vrhunske športnice in jih motivirala, da bodo v Braziliji med najglasnejšimi privrženci. »Zdaj je tudi uradno. Presrečna sem in komaj čakam, prepričana sem, da bo cela skupina z mano na čelu poskrbela za nepozabno vzdušje in da bomo vložili sleherni kanček energije v glasno navijanje za naše športnike. Tokrat bom lahko povsem sproščena in bom uživala v olimpijskem duhu, spominjala se bom in delila zgodbice svojih treh olimpijad in kolajne v Pekingu. V Južni Ameriki še nisem bila, tako da se še posebej veselim ogleda turističnih znamenitosti,« je za STA komentirala 27-letna Isakovićeva, ki namerava še pred igrami dokončati tudi magisterij.

Slovenci imajo v Riu rezervirane vstopnice za ogled tekmovanj v košarki, tenisu, judu in kajaku na divjih vodah, obenem bodo organizirani ogledi turističnih znamenitosti, skupaj s Saro pa bo pripravljen tudi dodaten spremljevalni progam, s katerim bodo navijačem pričarali prav posebno olimpijsko vzdušje.