Saracco ustvaril pozitivno vzdušje in ugodno klimo v ekipi

Reprezentanca v smučarskem teku je končala nov sklop priprav na prihajajočo sezono, nazadnje je trenirala v Toskani.

Objavljeno
12. julij 2016 11.53
mdr smučarski teki
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska reprezentanca v smučarskem teku je končala nov sklop priprav na prihajajočo sezono, po treningih v Planici in Avstriji se je zadnji teden mudila še v Toskani. Alenka Čebašek, Lea Einfalt, Nika Razinger, Anamarija Lampič, Miha Šimenc, Boštjan Klavžar, Janez Lampič, Miha Dolar, Luka Prosen in Benjamin Črv so priprave v gričevnati italijanski pokrajini začeli prejšnji ponedeljek, poudarek pa je bil na aerobnih oblikah treninga. Vesna Fabjan je medtem vadbo nadaljevala v Planici, Katja Višnar pa na Norveškem.

»Čez dan je v Italiji precej vroče, okrog 33 stopinj nad ničlo, a tekmovalci hodijo na treninge zgodaj zjutraj, tako da vse skupaj dobro teče. Zastavljen načrt smo tudi izpeljali,« je pojasnil strokovni vodja smučarskega teka Marko Gracer. Ekipa je veliko kolesarila, se pripravljala na rolkah in opravila tudi ostale vzdržljivostne treninge, v popoldanskih urah tudi krajše krose in treninge za moč, vse pod taktirko novega glavnega trenerja Stefana Saracca.

»Stefano ima ob sebi strokovnjaka za stabilizacijsko moč, tako da veliko delamo na korekcijskih vajah, torej tam, kjer so kakšne težave s simetrijo telesa, z različno sposobnostjo mišičnih skupin. To jim pomaga do izboljšav tudi pri tehniki,« je dodal Gracer. Do 28. julija bo ekipa doma, nato pa bo odpotovala v Aosto na skupno vadbo z italijansko reprezentanco.

Predsednik panoge Simon Jan pa je o novem glavnem trenerju povedal: »Njegov velik doprinos je to, da je ustvaril pozitivno vzdušje in ugodno klimo v ekipi. Je strokovnjak in ubira tudi drugačne pristope k treningu. Tudi po zatrjevanju naših strokovnjakov je v stiku s svetovnim vrhom in prenaša predvsem znanje Italijanov - med drugim tudi motivacijo, naravnanost, tehnične podrobnosti. Je povezovalen človek, ki veže našo ekipo in dobro sodeluje tudi z drugimi, iz tega lahko potegnemo izključno pozitivne stvari.«