Sauber predstavil dirkaško dvojico za 2018

Moštvo F1, ki je pred dnevi sklenilo sodelovanje z Alfo Romeo, bosta zastopala Marcus Ericsson in Charles Leclerc.
Objavljeno
02. december 2017 15.58
J. P.
J. P.

Arese - Moštvo Sauberja, v nedavno končani sezoni svetovnega prvenstva formule ena najslabše v konstruktorski razvrstitvi (na desetem mestu), je pred dnevi sklenilo sodelovanje s povratnikom med dirkaško elito, italijanskim avtomobilskim proizvajalcem Alfo Romeo, danes pa razkrilo tudi vozniško navezo za prihodnje tekmovalno leto.

Švicarski kolektiv še naprej stavi na Šveda Marcusa Ericssona, pa čeravno ni letos v svojo statistiko vpisal niti točke, še najbližje ji je bil z enajstima mestoma v Španiji in Azerbajdžanu. Zato pa bo Sauber na vozniški sedež namesto Nemca Pascala Wehrleina, ki je sezono končal s petimi točkami, posadilo Monačana Charlesa Leclerca.

Mladenič, ki je sredi oktobra dopolnil šele dvajset let, je lanski šampion v GP3, letošnji svetovni prvak v formuli 2, nekdanji član Ferrarijevega razvojnega programa, Haasov in Sauberjev testni dirkač in popoln novinec na preizkušnjah najvišje ravni. Šušljalo se je tudi, da bo Ericssona nadomestil Italijan Antonio Giovinazzi, a mu je pripadla vloga tretjega voznika.