Savšek hiter kot blisk, a premalo natančen

Na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi je slovenski kanuist zasedel četrto mesto.

Objavljeno
18. junij 2017 20.13
J. P.
J. P.

Praga - Kanuist Benjamin Savšek je na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi zasedel četrto mesto in za bronom zaostal za pičle štiri stotinke. Na Vltavi, na kateri je že osvajal odličja tako v svetovnem pokalu kot na svetovnem prvenstvu, je v napetem in izenačenem finalu znova poskrbel za lep dosežek, a bo ostal rahel grenak priokus, saj je član tacenskega kluba postavil daleč najboljši finalni čas, bil skoraj dve sekundi in pol hitrejši od izzivalcev, zanj pa je bilo usodnih šest kazenskih sekund.

»Zaradi zelo nizkih količkov si moral biti še posebej pozoren, kljub temu sem skušal biti hiter, kar se mi je z odličnim časom tudi posrečilo, žal pa imam spet preveč dotikov za še višje mesto. Zaenkrat imam dobro podlago za prihodnje svetovne pokale, glavna želja pa je priti visoko v skupni razvrstitvi. Treba bo še malo dodelati vožnjo, hiter sem dovolj, potrebujem še malce več natančnosti,« je strnil vtise Savšek.

Finalni nastop si je zagotovil tudi Luka Božič in bil z dvema dotikoma in s težavami pri vstopu v zadnja protitočna vrata sedmi: »V Pragi vselej poskrbijo za zahtevno postavitev, tudi tokrat ni bilo nič drugače. Vsi smo delali velike napake, ni bilo 'dirkanja' kot v kvalifikacijah. S finalom sem zadovoljen, hiter sem bil do zadnjih štirih vrat, na koncu pa sem hotel malo preveč in izzval napake. Vendar pa je vseeno, ali sem četrti ali sedmi, želim si stopničk.«

V polfinalu sta zaključila Anže Berčič s 14. in Jure Lenarčič z 18. časom, zmage se je veselil Nemec Sideris Tasiadis, drugouvrščenega Slovaka Mateja Benuša in Savška je ločilo pičlih sedem stotink. Med kajakašicami je Urša Kragelj z osmimi kazenskimi sekundami priveslala do sedmega mesta: »Nisem povsem zadovoljna, saj sem se spodaj 'zlomila'. Nisem se držala načrta. Dobro sem se počutila, hitra sem bila dovolj, toda v spodnjem delu je bilo preveč napak. Sposobna sem bila veslati bolje.«

Blizu finalu je bila tudi Eva Terčelj, na enajstem mestu ga je zgrešila za eno samo mesto. Za vso konkurenco je bila prehitra olimpijska zmagovalka iz Ria, Španka Maialen Chourraut. Že prihodnji konec tedna bo drugo tekmo svetovnega pokala gostil nemški Augsburg.