Šef Honde: Vsi vemo, da je Tim šampion

Med prijavljenimi za jutrišnjo dirko MXGP v Aguedi tudi Jeffrey Herlings.
Fotografija: Tima Gajserja jutri čaka popravni izpit. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tima Gajserja jutri čaka popravni izpit. FOTO: Leon Vidic/Delo

"Ste me pogrešali?" je na družbenih omrežjih ljubitelje motokrosa nagovoril lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki je v minuli sezoni dobil 17 od 20 dirk. V novi se še ni predstavil, saj mu jo je ob koncu pripravljalnega obdobja zagodla poškodba stopala. Kot kaže, se vrača v elitni MXGP.

Nizozemski as je namreč prijavljen na jutrišnjo dirko na Portugalskem. Na motor se je po poškodbi in operaciji vrnil šele pred dvema tednoma. Danes ga v Aguedi, 60 km južno od Porta, čakajo kvalifikacije, jutri dirka (ob 14.15 in 17.10).

Drugouvrščeni v svetovnem prvenstvu Tim Gajser je po blatni dirki v Mantovi, ki se mu ni izšla po načrtih, trdo treniral. "Proga mi je všeč, zelo naravna je – s številnimi vzponi, spusti in lepimi skoki. VN Lombardije je pozabljena, osredotočen sem na novo priložnost, ni popuščanja," je dejal Gajser, ki v skupnem seštevku za vodilnim Antonijem Cairolijem zaostaja 40 točk.

Vanj verjamejo tudi pri Hondi. "Vsi vemo, da je šampion. Že hitro ima možnost popravnega izpita, najhitrejša kroga je navsezadnje dosegel že na dirki v Italiji, kjer mu ni šlo (bil je šesti, op. a.)," je komentiral šef pri Hondi Marcus Pereira de Freitas.

Drugi slovenski voznik v MXGP Klemen Gerčar bo dirko zaradi predolge poti in s tem povezanimi visokimi stroški izpustil.
 

Komentarji: