Slab začetek, dober konec za judoiste?

Med slovenskimi judoisti je na četrtkovih dvobojih evropskih iger zmagal le Matjaž Trbovc (do 60 kg), ki je bil na koncu deveti.

Objavljeno
26. junij 2015 02.48
sipic/JUDO
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Baku – Slovenski judoisti so turnir na evropskih igrah, ki velja kot prvenstvo stare celine, začeli slabše od pričakovanj. Eno oviro je preskočil zgolj Matjaž Trbovc, ki je po zmagi nad Turkom Ahmetom Sahinom Kabo (10:0) in porazu z Armencem Hovhannesom Davtjanom (0:7) zasedel 9. mesto v kategoriji do 60 kg.

Preostali naši borci včeraj niso okusili slasti zmage. V ženski konkurenci je Kristina Vršič (do 48 kg) izgubila z domačo reprezentantko Lejlo Alijevo (1:0 v kaznih), Petra Nareks (do 52 kg) je klonila pred Ukrajinko Tetjano Levicko (0:10), Vloro Bedžeti (do 57 kg) pa je izločila Italijanka Giulia Quintavalle (3:2 v kaznih).

Že v uvodnem krogu sta se od tekmovanja poslovila tudi najboljša slovenska judoista v kategoriji do 66 kg Adrian Gomboc in Andraž Jereb; prvega je ugnal Ukrajinec Georgij Zantaraja (0:10), drugi pa je moral priznati premoč Izraelcu Golanu Pollacku (0:7).

Danes bodo naše barve branili Nina Miloševič, Tina Trstenjak (oba do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg), Rok Drakšič (do 73 kg) ter Jesenko Četič in Gašper Jerman (oba do 81 kg), najvišje pa merita Trstenjakova in Drakšič, ki sta v uvodnem krogu prosta.