Slovenci začeli odlično, nadaljevali porazno

Na odbojkarskem svetovnem prvenstvu so Slovenci v Firencah doživeli še drugi poraz. Po osvojenem prvem nizu proti Italiji so močno popustili in naslednje tri prepričljivo izgubili. Možnosti za visoke uvrstitve še obstajajo.
Fotografija: Slovenski odbojkarji so po dobrem začetku močno popustili. FOTO: OZS
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji so po dobrem začetku močno popustili. FOTO: OZS

Izbranci selektorja Slobodana Kovača so na svojem prvem nastopu na svetovnih prvenstvih najprej premagali Dominikansko republiko, potem Japonsko in po drami z zasukom s 3:2 Belgijo, nakar so morali v petih nizih priznati premoč Argentini. Najslabše so prihranili za konec prvega dela in doživeli drugi poraz, bilo je 1:3 za Italijo.

Tekma v razprodani dvorani Nelsona Mandele se je začela po slovenskih notah, gostje so dobili prvi niz in zadišalo je po presenečenju. A želje so se hitro razblinile, "azzurri" so povsem zagospodarili na igrišču in zanesljivo prišli do nove zmage. Še posebej slab za Slovence, evropske podprvake izpred treh let, ko so v polfinalu premagali prav Italijane, je bil tretji niz, ki se je končal s 25:13. Zgodil se je razpad sistema.

Italijani, pri katerih sta blestela Ivan Zajcev in Osmany Juantorena, so si sicer že prej zagotovili prvo mesto v skupini. Slovenci se bodo v drugem delu merili v skupini F v Bologni z Brazilijo, olimpijsko prvakinjo, ter Belgijo in Avstralijo. Brazilija bo tekmovanje začela z 11 točkami, Belgija z desetimi, Slovenija z devetimi in Avstralija s sedmimi. Med šest najboljših reprezentanc se bodo uvrstile zmagovalke štirih skupin in še dve najboljši reprezentanci.

Zdaj Slovenijo, za katero zaradi poškodbe ni igral Dejan Vinčič, čakata dva dneva odmora, ki ji bosta prišla še kako prav.
 

Slovenija : Italija 1:3 (23, -19, -13, -18)

Komentarji: