Slovenija bo (očitno) sogostiteljica odbojkarskega EP 2019

CEV zbira ponudbe še do jutri, doslej so edino prispelo kandidaturo skupaj vložile Francija, Belgija, Nizozemska in Slovenija.

Objavljeno
31. maj 2017 16.15
lvi-odbojka
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Le še zadnje formalnosti je treba spraviti pod streho in Slovenija bo skupaj z nosilko kandidature Francijo, Belgijo in Nizozemsko tudi uradno sogostiteljica moškega članskega odbojkarskega evropskega prvenstva leta 2019. Do jutri je namreč še mogoče oddati vlogo za kandidaturo, doslej pa je na sedež Evropske odbojkarske zveze (CEV) prispela le ena, ki zadošča kriterijem - skupna omenjenih štirih držav.

»Ravnokar sem bil v telefonskem pogovoru z enim od članov sveta CEV. Do 1. junija je še mogoče oddati ponudbo, v tem trenutku - in verjetno bo tako tudi ostalo - pa je naša skupna kandidatura edina, ki je uradno prispela na sedež CEV. V kratkem bo sklican skupni sestanek z vodstvom CEV, na katerem bomo drug drugemu pojasnili stališča in jih zbližali do te mere, da bo lahko kandidatura tudi formalno potrjena,« je pritrdil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret.

Tekmovalni format bo razširjen na 24 reprezentanc udeleženk, Slovenija bo sogostiteljica druge ravni, kar pomeni, da bodo v Stožicah potekali boji »slovenske« skupine skupinskega dela, osmine finala, četrtfinala in en polfinalni obračun. Franciji kot nosilki kandidature pripada tudi finale in s tem povezana organizacija kongresa CEV, posledično pa nanjo, kot opozarja Ropret, pade tudi daleč največji delež finančnega bremena.