Slovenija na Cev oddala pet kandidatur

Oktobra volilna skupščina evropske odbojkarske zveze tudi s slovenskim potegovanjem za stočke.

Objavljeno
18. maj 2020 12.48
Posodobljeno
18. maj 2020 12.57
Predsednik OZS Metod Ropret je za večjo funkcionarsko vlogo Slovenije v evropski odbojki. FOTO: Blažž Samec
M. U., STA
M. U., STA
Ljubljana - Evropska odbojkarska zveza (Cev) bo oktobra v Moskvi izpeljala volilno skupščino. Za člana upravnega odbora evropske krovne organizacije bo kandidiral tudi slovenski predstavnik, in sicer predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret.

Volilna skupščina Ceva bi morala prvotno potekati 19. junija v Moskvi, a je bila zaradi izbruha koronavirusa prestavljena na 16. oktober.

Kljub temu je evropska zveza konec preteklega tedna objavila imena kandidatov in kandidatk, ki se bodo potegovali za mesta v organih CEV.

Zdajšnji predsednik Srb Aleksandar Boričić se je odločil za še eno kandidaturo za štiriletni mandat na čelu zveze, njegov protikandidat bo Hanno Pevkur, sicer predsednik Odbojkarske zveze Estonije.
 

Še štirje v boj


Nekdanji slovenski reprezentant Tomislav Šmuc je oddal kandidaturo za člana komisije za odbojko na mivki, predsednik Društva odbojkarskih trenerjev Slovenije Gregor Hribar pa bo kandidiral za člana trenerske komisije.

Nekdanji mednarodni odbojkarski sodnik Peter Končnik je na seznamu kandidatov za člane sodniške komisije, za člana zdravstvene komisije bo kandidiral zdravnik slovenske moške reprezentance Mile Majstorovič.