Slovenija na svetovno prvenstvo s profesionalno boksarko

Na bližnjem spektaklu v ženskem olimpijskem boksu v Istanbulu bo naše barve zastopala zgolj Tanja Ovsenik. Nagradni sklad prvenstva kar 2,6 milijona dolarjev.
Fotografija: Tanja Ovsenik (desno) bo edina slovenska boksarka na svetovnem prvenstvu v Istanbulu. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
Odpri galerijo
Tanja Ovsenik (desno) bo edina slovenska boksarka na svetovnem prvenstvu v Istanbulu. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo

V Istanbulu se bo z žrebom in slovesnim odprtjem v nedeljo začelo svetovno prvenstvo v ženskem boksu, na katerem prireditelji pričakujejo več kot 400 bork iz 93 držav. V največjem mestu Turčije bo imela svojo predstavnico tudi Slovenija.

V Istanbul bo namreč odpotovala Tanja Ovsenik, ki se dokazuje tudi med profesionalnimi boksarkami. V svoji poklicni statistiki ima 31-letna članica kluba Golden Gloves Gym tri zmage, od katerih je dve dosegla v Kanadi, kjer je tudi živela in trenirala. Toda od njenega zadnjega (profesionalnega) nastopa so minila že debela tri leta; nazadnje je namreč konec aprila 2019 v Torontu po točkah ugnala domačo matadorko Christino Barry, ki ima zdaj na svojem računu le eno zmago ob kar devetih porazih.

Nagradni sklad prvenstva v Istanbulu sicer znaša kar 2,6 milijona dolarjev, od katerih bodo zmagovalke – tako kot njihovi moški kolegi na lanskem SP v Beogradu – prejele po 100.000 $, drugouvrščene si bodo priboksale polovico te vsote, tretjeuvrščene pa bodo bogatejše za 25.000 ameriških »zelencev«.

Preberite še:

Komentarji: