Slovenija v Bakuju z nekaj vročimi favoriti

Predstavila se je slovenska delegacija za letošnjo krstno izvedbo evropskih iger v drugi polovici meseca v Bakuju.

Objavljeno
04. junij 2015 16.10
vidic tokič
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Koper - Na Bonifiki se je predstavila slovenska delegacija za letošnjo krstno izvedbo evropskih iger, ki jih bo v drugi polovici meseca gostil azerbajdžanski Baku. Na ogled se je postavila večina od 83 slovenskih predstavnikov v 20 panogah, naša odprava pa ima ob Kaspijskem morju visoke cilje. »Pričakujemo ostro konkurenco v posameznih panogah, v nekaterih drugih bo nekoliko šibkejša, predvsem zato, ker gre za prvo izvedbo tekmovanja in je težko uskladiti koledarje,« je poudaril Blaž Perko z Olimpijskega komiteja Slovenije.

Pri OKS ne skrivajo visokih ambicij. »Imamo močno zasedbo v judu s Tino Trstenjak, Ano Velenšek, Rokom Drakšičem, Matjažem Cerajem in drugimi glavnimi imeni. Popolna je tudi ekipa v tekvondoju, Bojan Tokič pa je, čeravno bo konkurenca v namiznem tenisu zelo močna, že na evropskih prvenstvih dokazoval, da je lahko zelo visoko. Tudi strelci odhajajo v najmočnejši zasedbi, možnosti za odmevno uvrstitev ima telovadec Sašo Bertoncelj, pa košarkarska ekipa 3x3 in še kdo,« je slovenske favorite izpostavil Perko.

Vendar pa ni prezrl niti preostalih udeležencev, denimo mladih plavalcev, ki jih v Bakuju čaka nekakšno mladinsko evropsko prvenstvo, gorskih kolesarjev, lokostrelcev in triatloncev, čeravno bodo nekateri najboljši Slovenci v teh panogah ostali doma. »Nekateri so namreč dali prednost tekmovanjem, ki štejejo v točkovanje za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu, kar pri OKS razumemo in spoštujemo,« je dodal Perko.