Slovenija z zlato kolajno v supanju

Manca Notar je Sloveniji priborila zlato kolajno na svetovnem prvenstvu v supanju na Danskem.

Objavljeno
03. september 2017 18.48
ankele notar
Mo. Č., STA
Mo. Č., STA

Manca Notar je Sloveniji priborila zlato kolajno na svetovnem prvenstvu v supanju oziroma stoječem veslanju na deski. Enaindvajsetletna Škofjeločanka je svetovno konkurenco premagala na prvenstvu v danski prestolnici Koebenhaven v disciplini sprint na 200-metrski razdalji.

Notarjeva je bila v finalu najhitrejša, drugo mesto je zasedla Francozinja Amandine Chazot, tretja pa je bila Američanka Jade Howson. Jošt Zakrajšek se v sprintu ni uvrstil v finale.

»Trenutno mi kolajna pomeni vse. Neverjetno. To je moja prva zlata kolajna na svetovnih prvenstvih in je res poplačilo vseh odrekanj, treningov, poplačilo celotni ekipi, ki stoji za mano, me podpira, nenazadnje pa je tudi potrditev, da sem kljub težkemu študiju lahko še vedno v svetovnem vrhu,« je dejala Notarjeva.

Reprezentance se zdaj selijo v Vorupoer, kjer bodo na sporedu še tehnične discipline, v katerih bodo slovenske barve branili Notarjeva, Natalija in Bojan Boštjančič in Tomaž Jensterle.

Notarjeva je ena izmed najboljših supark na svetu in je bila med favoritinjami za najvišja mesta. Tekmovalka iz mesta na sotočju Poljanske in Selške Sore je lani na svetovnem prvenstvu na Fidžiju osvojila bronasto medaljo v sprint tekmi ter bakreno odličje na dirki na razdaljo. Mednarodna surf zveza ISA podeljuje tudi medaljo za četrto mesto. Škofjeločanka je na SP v Koebenhavnu preizkušnjo na 20-kilometrski razdalji končala na desetem mestu.