Slovenke prvič na kolenih

Belgijske odbojkarice so bile v tretjem kolu kvalfikacij za EP 2019 pred domačimi navijači boljše s 3:0.
Fotografija: Saša Planinšec je bila med najopaznejšimi na parketu. FOTO: Bart Vandenbroucke/CEV
Odpri galerijo
Saša Planinšec je bila med najopaznejšimi na parketu. FOTO: Bart Vandenbroucke/CEV

Antwerpen – V tretjem kolu kvalifikacij za nastop na odbojkarskem evropskem prvenstvu prihodnje leto so v obračunu dotlej še neporaženih zasedb Slovenke na gostovanju v Antwerpnu ostale praznih rok, Belgijke so jih namreč odpravile brez oddanega niza, s 3:0 (23, 16, 21). »Povratni« dvoboj bo že v soboto (ob 20.30) v mariborskem Taboru.


V prvem nizu slovenskih +5


Vendar pa so izbranke selektorja Alessandra Chiappinija precej dražje prodale svojo kožo, kot kaže končni izid. Imele so tudi priložnosti, da bi se dokopale vsaj do častnega niza, a so jih zapravile – predvsem v uvodnem nizu, ko so pri drugem tehničnem odmoru vodile za udobnih pet točk (16:11), izid pa je bil nazadnje izenačen na 23. točki.


Belgijke manj grešile


Slovenke so bile enakovredne v vseh segmentih igre z izjemo začetnega udarca, Belgijke – tudi nekdanja podajalka Calcita Volleyja Ilka van de Vyver – so namreč primazale kar dvanajst asov, obenem so si privoščile pol manj neizsiljenih napak kot tekmice (16:34). Točke so prispevale: Iza Mlakar 14, Saša Planinšec 11, Ana Marija Vovk 10, Tina Grudina in Anita Sobočan po 4, Eva Mori 3, Pia Blažič 2, Žana Zdovc Sporer 1.
 

Komentarji: