Slovenke uspešno čez Portugalsko, v soboto še nad Grkinje

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v 5. kolu srebrne evropske lige v Mislinji premagala Portugalsko s 3:1 (25, 15, -23, 15).
Fotografija: V slovenski vrsti je blestela korektorka Darja Eržen (desno), ki je bila z 21 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, med drugim je dosegla tudi štiri ase. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
V slovenski vrsti je blestela korektorka Darja Eržen (desno), ki je bila z 21 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, med drugim je dosegla tudi štiri ase. FOTO: Tadej Regent

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v 5. kolu srebrne evropske lige v Mislinji premagala Portugalsko s 3:1 (25, 15, -23, 15). S tem so izbranke Alessandra Chiappinija zadržale prvo mesto v skupini B, da pa bi tega zadržale tudi na koncu, bi morale v zadnjem kolu doma proti Grčiji osvojiti vsaj točko. Pred Grkinjami imajo po petih tekmah točko prednosti.

Slovenke, ki so prejšnjo soboto proti istim tekmicam v gosteh izgubile z 2:3, so pred 650 gledalci v prvih dveh nizih prevladovale v bloku, to jim je prineslo vodstvo z 2:0, a tesen tretji niz so izgubile, tako da je marsikdo v dvorani pomislil, da se obeta nova drama. A izgubljeni niz je Slovenke podžgal, v četrtem nizu dvoma o zmagovalcu ni bilo že od samega začetka. V slovenski vrsti je blestela korektorka Darja Eržen, ki je bila z 21 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, med drugim je dosegla tudi štiri ase. Tina Grudina je bila učinkovita pri prvem tempu, dosegla je 14 točk, zanesljiva je bila tudi Saša Planinšec, k zmagi je prispevala 13 točk. Zelo dobro igro je spet pokazala tudi podajalka Eva Mori.

Slovenke bodo odločilno tekmo spet igrale v Mislinji, v soboto bodo tam priložnost za prvo mesto iskale Grkinje, ki so na domačem igrišču medsebojni dvoboj izgubile z 0:3.

Evropska liga (ženske), 5. kolo: Slovenija : Portugalska 3:1 (25, 15, -23, 15), Grčija : Estonija 3:1.

Vrstni red: Slovenija 13, Grčija 12, Portugalska 3, Estonija 2.

Preberite še:

Komentarji: