Slovenki napredovali, vendar izpadli iz boja za kolajne

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol pred zadnjo regato na svetovnem prvenstvu za tretjim mestom zaostajata za 28 točk.

Objavljeno
08. avgust 2019 11.11
Posodobljeno
08. avgust 2019 11.33
Slovenki Tina Mrak in Veronika Macarol sta si danes prijadrali enajsto, osmo in dvanajsto mesto ter v skupni razvrstitvi napredovali na šesto mesto. FOTO: Matej Družnik/Delo
Tokio – Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol na svetovnem prvenstvu v razredu 470 v Enošimi na Japonskem ne bosta posegli po želeni kolajni. Članici JK Pirat Portorož namreč pred jutrišnjo zadnjo regato za odličja, ki šteje dvojno, za tretjeuvrščenima Francozinjama Camille Lecointre in Aloise Retornaz (64 točk) zaostajata že za 28 točk.

Slovenki sta si danes prijadrali enajsto, osmo in dvanajsto mesto ter v skupni razvrstitvi napredovali na šesto mesto, vendar pa je njun zaostanek – kot že omenjeno – prevelik, da bi se lahko še vmešali v boj za žlahtne kovine.

V najboljšem izhodišču ostajata Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (48), ki pa imata vsega točko zaloge pred Japonkama Ai Kondo Jošida in Miho Jošioka.