Slovenska himna odmevala tudi v Tadžikistanu

Izvrstna ljubljanska judoistka Maruša Štangar je le teden dni po podvigu v Linzu zmagala tudi na turnirju za veliko nagrado v Dušanbeju.
Fotografija: Maruša Štangar je z vsemi tekmicami opravila tudi v Dušanbeju. FOTO: IJF
Odpri galerijo
Maruša Štangar je z vsemi tekmicami opravila tudi v Dušanbeju. FOTO: IJF

Vrhunska slovenska judoistka Maruša Štangar nadaljuje imenitne predstave v svetovnem pokalu. Le dober teden dni po zmagoslavju v Linzu si je zlato lovoriko v kategoriji do 48 kilogramov izbojevala tudi na veliki nagradi v Tadžikistanu.

Potem ko je bila 25-letna Ljubljančanka v uvodnem krogu prosta, je v drugem z iponom (10:0) izločila Ka Lee Wong iz Hongkonga. V četrtfinalu je bila z enakim izidom boljša od Američanke Marie Celie Laborde (10:0), v polfinalu pa je prav tako z iponom ustavila še Azerbajdžanko Lejlo Alijevo (10:0).

V zaključnem dvoboju se je Štangarjeva pomerila z Rusinjo Sabino Gilijazovo in jo že po dveh minutah ujela v končni prijem, iz katerega se tekmica ni mogla več izviti. »Bravo, Maruša!« je svojo varovanko po novem podvigu z roba blazin pohvalila trenerka Olga Štirba.

Judoistka Olimpije, ki je pred tem turnirjem na svetovni lestvici zasedala 19. mesto, je s tem uspehom osvojila veliko dragocenih točk in naredila nov velik korak proti olimpijskim igram prihodnje leto v Parizu.  

Marušina starejša sestra Anja Štangar (do 52 kg), ki je po daljšem času nastopila na tej ravni tekmovanja, je morala v uvodnem krogu priznati premoč Avstralki Tinki Easton (0:7). Na turnirju v glavnem mestu Tadžikistana sicer moči meri 315 judoistov in judoistk iz 40 držav.

Preberite še:

Komentarji: