Slovenske odbojkarice morale priznati premoč tudi Belgiji

Izbranke selektora Alessandra Chiappinija niso dobile niza, jutri pa bodo favoritinje proti Portugalski.

Objavljeno
24. avgust 2019 21.53
Posodobljeno
24. avgust 2019 22.05
Slovenke na EP niso bile kos Belgijkam. FOTO: Cev
STA
STA
Ljubljana - Slovenskim odbojkaricam tudi na drugi tekmi evropskega prvenstva ni uspelo pripraviti presenečenja. Tokrat niso bile niti blizu osvojenega niza, Belgijke, ki so bile od njih dvakrat boljše že v kvalifikacijah za prvenstvo, so jih ugnale zanesljivo.

Slovenkam, ki so spet izredno slabo sprejemale začetne udarce, je lahko žal le za drugi niz, v katerem so se dobro držale do izida 20:20, nato pa slabo odigrale končnico, v preostalih dveh nizih pa dvoma, kdo bo zmagovalec, ni bilo od začetka do konca.

Slovenska ekipa je začela s standardno postavo, ki pa se je na začetku spet povsem izgubila. Pri izidu 2:6 je moral selektor Alessandro Chiappini že vzeti prvi odmor, a tudi to ni pomagalo. Slovenke nikakor niso našle orožja za servis Belgijk, zato niso mogle izdelati akcij. Iza Mlakar je bila videti razpoložena, a je bila premalo, da bi lahko Slovenke tekmice ogrozile, Belgijke so niz dobile s 25:13.

image
Slovenske odbojkarice se bodo jutri proti Portugalski borili za prvo zmago na EP. FOTO: Cev


Pri izidu 5:1 v korist Belgijk je bilo na začetku videti, da se bo kalvarija Slovenk nadaljevala, a nato so vendarle strnile svoje vrste in vzpostavile ravnotežje. Tekmicam so dolgo časa dihale za ovratnik, Saša Planinšec pa je pred končnico izenačila na 20:20. Toda Belgijkam je z dobrimi servisi spet uspelo dobiti tri zaporedne točke, prednosti pa niso zapravile.

Belgija : Slovenija 3:0 (13, 21, 20)

Atlas Arena Lodž, gledalcev 2450, sodnika: Kovar (Češka), Ivanov (Bolgarija).
Belgija: Van Sas, Herbots 20, Lemmens, Van Gestel 9, Grobelna 18, Sobolska 9, Ruysschaert, Strumilo, Janssens 11, Goliat, Van de Vyver 1, Van Avermaet, Guilliams, Stragier.
Slovenija: Mori 2, Grudina 2, Vovk, Janežič, Zdovc Sporer 1, Mikl, Zatković, Mlakar 19, Najdič 1, Pintar, Ščuka 4, Eržen, Planinšec 9, Potokar 2.


Na začetku tretjega niza so Slovenke prvič na tekmi povedle, vodile s 7:5, toda nato Belgijkam dovolile, da so spet prišle do serije točk, zapovrstjo so jih dosegle sedem. Pri izidu 21:13 je bilo že jasno, da bo tekme hitro konec, čeprav so Slovenke še poskušale. Prišle so do štirih točk zaostanka, več pa jim ni uspelo.

Jutri se bodo Slovenke pomerile s Portugalsko, prvič na prvenstvu bodo v vlogi favoritinj.