Slovenske odbojkarice morale priznati premoč tudi Belgiji

Izbranke selektora Alessandra Chiappinija niso dobile niza, jutri pa bodo favoritinje proti Portugalski.
Fotografija: Slovenke na EP niso bile kos Belgijkam. FOTO: Cev
Odpri galerijo
Slovenke na EP niso bile kos Belgijkam. FOTO: Cev

Slovenskim odbojkaricam tudi na drugi tekmi evropskega prvenstva ni uspelo pripraviti presenečenja. Tokrat niso bile niti blizu osvojenega niza, Belgijke, ki so bile od njih dvakrat boljše že v kvalifikacijah za prvenstvo, so jih ugnale zanesljivo.

Slovenkam, ki so spet izredno slabo sprejemale začetne udarce, je lahko žal le za drugi niz, v katerem so se dobro držale do izida 20:20, nato pa slabo odigrale končnico, v preostalih dveh nizih pa dvoma, kdo bo zmagovalec, ni bilo od začetka do konca.

Slovenska ekipa je začela s standardno postavo, ki pa se je na začetku spet povsem izgubila. Pri izidu 2:6 je moral selektor Alessandro Chiappini že vzeti prvi odmor, a tudi to ni pomagalo. Slovenke nikakor niso našle orožja za servis Belgijk, zato niso mogle izdelati akcij. Iza Mlakar je bila videti razpoložena, a je bila premalo, da bi lahko Slovenke tekmice ogrozile, Belgijke so niz dobile s 25:13.

Slovenske odbojkarice se bodo jutri proti Portugalski borili za prvo zmago na EP. FOTO: Cev
Slovenske odbojkarice se bodo jutri proti Portugalski borili za prvo zmago na EP. FOTO: Cev


Pri izidu 5:1 v korist Belgijk je bilo na začetku videti, da se bo kalvarija Slovenk nadaljevala, a nato so vendarle strnile svoje vrste in vzpostavile ravnotežje. Tekmicam so dolgo časa dihale za ovratnik, Saša Planinšec pa je pred končnico izenačila na 20:20. Toda Belgijkam je z dobrimi servisi spet uspelo dobiti tri zaporedne točke, prednosti pa niso zapravile.



Na začetku tretjega niza so Slovenke prvič na tekmi povedle, vodile s 7:5, toda nato Belgijkam dovolile, da so spet prišle do serije točk, zapovrstjo so jih dosegle sedem. Pri izidu 21:13 je bilo že jasno, da bo tekme hitro konec, čeprav so Slovenke še poskušale. Prišle so do štirih točk zaostanka, več pa jim ni uspelo.

Jutri se bodo Slovenke pomerile s Portugalsko, prvič na prvenstvu bodo v vlogi favoritinj.

Preberite še:

Komentarji: