Slovenske odbojkarice so ostale brez evropske lige

Sezona evropskih klubskih tekmovanj je tudi uradno končana, letos okrnjene tudi reprezentančne preizkušnje.
Fotografija: Slovenske odbojkarice zdaj čakajo na odločitev o kvalifikacijah za EP. Foto CEV
Odpri galerijo
Slovenske odbojkarice zdaj čakajo na odločitev o kvalifikacijah za EP. Foto CEV

Ljubljana – S sedeža Evropske odbojkarske zveze CEV so sporočili, da je sezona evropskih klubskih tekmovanj končana, v letošnji sezoni prav tako ne bo reprezentančne evropske lige. Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 so za zdaj še na programu, CEV pa je objavila tudi rezervni termin.

Vse tekme v okviru evropskih klubskih tekmovanj za sezono 2019/20 so  z današnjim dnem odpovedane, zmagovalcev v ligi prvakov ter pokalih CEV in challenge pa evropska zveza ni določila. Bo pa med klube, ki so nastopali v ligi prvakov, razdelila 3,5 milijona evrov, klubi v preostalih dveh evropskih tekmovanjih pa bodo skupno prejeli 770.000 evrov. Ob tem je podaljšala rok za prijavo ekip v evropske pokale za sezono 2020/21 do 1. avgusta.
 

EP bodo prilagodili terminu OI


Slovenska ženska izbrana vrsta je dokončno ostala brez nastopa v srebrni evropski ligi, saj je, tako kot tudi zlata liga, odpovedana. Kvalifikacije za EP 2021, ki bi jih morala ženska reprezentanca odigrati med 15. avgustom in 6. septembrom, so za zdaj še na urniku. Nadomestni datum kvalifikacij je od 1. do 17. januarja 2021.

Z evropske zveze so tudi naznanili, da bodo že določena termina evropskih prvenstev za moške (2. do 19. september 2021, Slovenija je na prvenstvo že uvrščena) in ženske (19. avgust do 5. september 2021) po dogovoru s svetovno zvezo FIVB prilagodili novemu terminu olimpijskih iger v Tokiu.

Komentarji: