Slovenske odbojkarice v osmini finala EP

Vrsta selektorja Alessandra Chiappinija je v svoji odločilni tekmi skupine B s 3:2 premagala Ukrajino in se bo na prvi stopnji izločilnih bojev srečala z Nemčijo
Fotografija: Lana Ščuka je bila napadalno odlična proti Ukrajini. FOTO: Cev
Odpri galerijo
Lana Ščuka je bila napadalno odlična proti Ukrajini. FOTO: Cev

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je uvrstila v osmino finala evropskega prvenstva. V svoji zadnji tekmi predtekmovalne skupine B v Lodžu in hkrati odločilni za napredovanje med najboljših 16 je s 3:2 (-22, 21, -18, 21, 8) premagala Ukrajino, čeprav je že zaostajala z 1:2 v nizih.

Slovenke, ki so spet pokazale nihanja, a ta tokrat niso bila usodna, so tako osvojile četrto mesto v skupini, v nedeljo pa se bodo v Lodžu pomerile z reprezentanco Nemčije.

Ta je bila najboljša v skupini D. Proti Ukrajinkam je Lana Ščuka dosegla 22 točk, Iza Mlakar 21, Saša Planišec pa jih je prispevala 18, od tega kar 10 z blokom.


Prosil igralke


"Tekma je bila težka, saj smo se borili z zelo dobro ekipo. Na trenutke smo trpeli, ampak se nismo ustavili. Poskušali smo igrati svojo igro, na koncu smo dali vse od sebe. V nekaterih prvinah smo igrali bolj kakovostno kot na preteklih tekmah, to sem tudi prosil svoje igralke, da moramo res dobro odigrati.

Punce so dobro igrale in tega sem zelo vesel. Odigrali bomo še eno tekmo, kar je lep uspeh," je po tekmi dejal slovenski selektor Alessandro Chiappini.

"Resnično smo delovale kot ekipa. Ko enim ni šlo, so potegnile druge, potem smo spet obrnile, to tekmo smo vse dobro odigrale. Tako deluje prava ekipa, si med seboj pomaga v težkih trenutkih. Mislim, da je tokrat res zmagala ekipa in sem ponosna na vse," je menila korektorica Iza Mlakar.

Podajalka Sara Najdič pa je dodala: "Te zmage sem zelo vesela. Vsa ekipa je verjela v zmago in na koncu smo si jo priborile. Tekma je bila zelo težka, igra nam ni stekla po naših pričakovanjih, a iz niza v niz smo vztrajale ter verjele vase in uspelo nam je."

Komentarji: