Slovenski petnajstletnik preskočil 220 cm! (VIDEO)

Slovenski atletiki se obeta nov šampion svetovnega formata. Sandro Jeršin Tomassini je pri 15 letih preskočil 220 cm, a ve, da lahko gre še višje. V sredo nov izziv v Žalcu.
Fotografija: pokalni zmagovalci
Odpri galerijo
pokalni zmagovalci

Mladi slovenski atlet Sandro Jeršin Tomassini (Mass) je na področnem tekmovanju za osnovne šole v Ljubljani še izboljšal državni rekord v kategoriji do 16 let. Ta zdaj znaša že neverjetnih 220 centimetrov.

Sandro je rekord na isti tekmi izboljšal kar trikrat, saj je v prvih poskusih preskočil najprej 216 cm, sledila pa sta še uspešna skoka na 218 in 220 cm. S tem dosežkom se je izenačil na prvem mestu letošnje svetovne lestvice do 18 let, izenačil pa je tudi najboljši izid na svetu v svoji starostni kategoriji, piše na spletni strani Atletske zveze Slovenije.

Jeršin Tomassini je zabeležil tudi peti najboljši slovenski rezultat vseh časov v skoku v višino. Rekorder je Rožle Prezelj z 232 centimetri. Drugi je Sašo Apostolovski, ki je preskočil 230, tretji Dejan Miloševič z 226 in četrti Miha Prijon z 224 centimetri.


 

Ve, da lahko skoči še višje


»Ko smo prišli na štadion, sem imel namen izvesti le dva ali tri skoke, toliko, da se uvrstim v finale v Žalcu, saj je bilo vreme zelo slabo. Nato so tekmovanje prestavili v dvorano in sem sem se odločil, da normalno odskačem, saj so v dvorani dobri pogoji. Sprva se nisem dobro počutil, tudi skoki niso bili dobri, a sem se ogrel in je šlo vse bolje. Čutim, da je še nekaj rezerve, saj skok prek 220 centimetrov ni bil popoln. Upam, da bom v Žalci skočil še višje, saj sem zadnje dve leti prav tu naredil najboljša skoka,« je po izjemnem uspehu sporočil 15-letni Tomassini, ki najraje skače v miru: »To, da se je v dvorani zbralo kar nekaj ljudi, ni imelo večjega vpliva. Pri skokih poskušam vse odmisliti. Ne maram, da ljudje med skokom ploskajo, a me seveda spodbuda navijačev ne moti,« je povedal Tomassini.

Finale šolskega prvenstva v Žalcu bo v sredo, 5. junija. Morda bomo videli še en rekord, so ob tem zapisali na AZS.

Preberite še:

Komentarji: