Slovenski ragbisti izgubili proti BiH

Slovenski selektor Andrew Fenton tokrat ni mogel računati na nekatere ključne igralce.

Objavljeno
08. april 2017 19.06
rugby 18
A. V.
A. V.
Ljubljana - Slovenska ragbi reprezentanca je izgubila tekmo evropskega prvenstva (konferenca 2-jug) proti BiH, na stadionu ŽAK v Šiški je klonila s 15:22. S tem je zabeležila prvi poraz, na prvi tekmi je Srbijo ugnala s 74:13, dvoboj s Turki pa je dobila s 25:0 za zeleno mizo, saj tekme ni bilo. Slovenijo naslednja tekma čaka 22. aprila proti Avstriji.

BiH je v 25. minuti vodila s 6:0, Armin Vahabović je najprej zadel iz kazenskega strela, zatem še iz odskoka. V 36. minuti je Blaž Pilko znižal na 5:6, na drugi strani je tri minute kasneje zadetek dosegel še Miralem Lekić za 11:5. Vahabović je potrdil zadetek za 13:5. Do konca polčasa je Slovenija znižala zaostanek na 12:13, zadetek je v 40. minuti dosegel George Skofić, Žiga Burnik ga je potrdil.

V drugem polčasu je najprej iz kazenskega strela zadel Vahabović, Burnik je v 48. minuti z zadetkom svojo ekipo približal na 15:16. Nato je še enkrat zablestel Vahabović z zadetkom iz odskoka v 52. minuti in zadetkom iz kazenskega strela v 65. minuti.

Slovenski selektor Andrew Fenton tokrat ni mogel računati na nekatere ključne igralce. Lewie Catt je poškodovan, Michaela Kovacica ni bilo na to tekmo, Max Skofič ima kot profesionalni gasilec obveznosti, a bo nared za Avstrijo, Archie Skofič pa ima delovne obveznosti. Preostali trije bratje Jack, George in Frenkie Skofič so igrali.