Slovenski ragbisti v soboto proti BiH

Vstopnice za tekmo stanejo pet evrov, na dan tekme pa sedem evrov. Vstop za otroke do 12. leta starosti je brezplačen.

Objavljeno
07. april 2017 16.56
rugby 2
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Slovenska reprezentanca v ragbiju bo v soboto ob 14. uri na ljubljanskem stadionu ŽAK v Šiški gostila izbrano vrsto Bosne in Hercegovine v okviru evropskega prvenstva (konferenca 2-jug). Tekma se bo začela ob 14. uri, v slovenskem taboru pa želijo nadaljevati niz neporaženosti.

Slovenija je doslej v tem ciklu odigrala eno tekmo, Srbijo je ugnala s 74:13, dvoboj s Turki pa je dobila s 25:0 za zeleno mizo, saj tekme ni bilo. Tokrat pa bodo Slovenci gostili BiH, ki je uvodoma izgubila proti Avstriji z 22:29.

"Bosna vedno igra s svojim srcem, za svojo državo vedno vložijo 100 odstotkov in nikoli ne odnehajo. Zato bomo morali še toliko bolj garati in stopiti skupaj, da jim bomo lahko konkurirali," pravi kapetan slovenske ekipe Jaka Sajevic.

Tokrat bodo na tekmi manjkali nekateri ključni igralci. Lewie Catt je poškodovan, Michaela Kovacica ne bo na to tekmo, Jack, George in Frenkie Skofič so pripravljeni, Max Skofič ima kot profesionalni gasilec obveznosti, a bo nared za Avstrijo (22. aprila), Archie Skofič pa ima delovne obveznosti.

"Biti nepremagan za nas pomeni grajenje samozavesti, tako na igrišču kot tudi na pripravah. Pred nami bo vedno ekipa, ki si bo želela zmago tako kot mi, dokler pa bomo mi držali osredotočenost na tekmo in imeli disciplino v igri, lahko pričakujemo takšen uspeh še v nadaljnjih tekmah," pravi selektor Andrew Fenton.

Vstopnice za tekmo stanejo pet evrov, na dan tekme pa sedem evrov. Vstop za otroke do 12. leta starosti je brezplačen.