Slovenski rekorderki na 100 m prsno nista izstopali

Tjaša Oder bo ob 18. uri branila bron na 800 metrov prosto s predlanskega EP v Londonu.
Fotografija: Tjaša Vozel z dosežkom ni bila pretirano zadovoljna, s časom pač. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Tjaša Vozel z dosežkom ni bila pretirano zadovoljna, s časom pač. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Glasgow – Že dopoldne sta današnja nastopa na evropskem prvenstvu v Glasgowu opravili dve slovenski plavalki. Državna rekorderka Tjaša Vozel je na 100 metrov prsno s časom 1:09,87 zasedla 33. mesto, najhitrejša slovenska mladinka Tina Čelik pa je z 1:11,44 končala devet mest nižje. V našem taboru pa z napetostjo pričakujejo večerni program, ob 18. uri bo namreč članica Fužinarja Tjaša Oder tekmovala v finalu na 800 metrov prosto in branila bron s predlanskega prvenstva v Londonu.


Pod mejo 1:10


Dvakratna olimpijka Vozlova iz kranjske Zvezde je osebni rekord izpred treh let, ki bi jo popeljal celo med deseterico, zgrešila za skoraj dve sekundi. »Nisem najbolj zadovoljna, a sem se spustila pod mejo 1:10 minute, kar je solidno, saj sem zadnji dve sezoni plavala okrog 1:11. Pripravljam se na 200 metrov prsno, v tej disciplini si želim postaviti najboljši letošnji dosežek. Nimam pravega šprinterskega zavesljaja, s tem sem se lovila vso sezono in nastop je zato v redu,« je za STA povedala 24-letnica, ki na evropskih prvenstvih nastopa že osmič, paradni nastop pa jo čaka v ponedeljek.


Prevelika želja


Za 17-letno triglavanko Čelikovo, serijsko dobitnico odličij z mladinskih evropskih prvenstvih, se zaradi velike želje ni izšlo po pričakovanjih. Za seboj ima izjemno dolgo sezono, na MEP je bila bronasta na 50 metrov prsno, nov vrh forme pa načrtuje za okrobrske olimpijske igre mladih v Argentini. »V vodi sem se odlično počutila, zato sem pričakovala več, kot sem pokazala. Bila sem precej živčna. Je pa tekma dobrodošla, zame je pomembna izkušnja, vsakič bo lažje in boljše,« je poudarila Čelikova, ki na Škotskem največ – potiho celo polfinale – pričakuje od najkrajše razdalje.
 

Komentarji: