»Šogun« še tretjič premagal »Minotavra«

Robert Whittaker z zmago nad Darrenom Tillom na spektaklu UFC v Abu Dhabiju pokazal, da si zasluži nov obračun za prvaka.

Objavljeno
26. julij 2020 12.00
Posodobljeno
26. julij 2020 12.16
V spopadu brazilskih legend je Mauricio Rua (levo) še tretjič premagal Antonia Rogeria Nogueiro. FOTO: Jeff Bottari/AFP
Ljubljana – V glavnem obračunu borilnega spektakla UFC (on ESPN 14) na otoku Yas v Abu Dhabiju je danes ponoči na Novi Zelandiji rojeni Avstralec Robert Whittaker (21 zmag, 5 porazov) po točkah (trikrat z 48:47) premagal Angleža Darrena Tilla (18 zmag, 3 porazi) in tako pokazal, da se je trdno odločen vrniti na prestol srednje kategorije.

»Dvoboj je bil izjemno stresen, tako tehničnega doslej še nisem imel v karieri,« je priznal Whittaker in takoj zatem pribil, da bi si po tokratni predstavi zagotovo spet zaslužil obračun za naslov prvaka. Želi si revanšo z novozelandskim Nigerijcem Israelom Adesanyo, s katerim je oktobra lani v Melbournu izgubil z nokavtom.
image
Robert Whittaker (levo) je bil po točkah boljši od Darrena Tilla. FOTO: Jeff Bottari/AFP


V spopadu brazilskih legend v poltežki kategoriji je bil 38-letni Mauricio »Šogun« Rua (27 zmag, 11 porazov) še tretjič, tokrat z 29:28, 28:29 in 29:28, boljši od šest lest starejšega Antonia Rogeria »Minotavra« Nogueire (23 zmag, 10 porazov), pred leti gosta v Sloveniji.

Njun prav tako sloviti rojak Fabrizio Werdum (24 zmag, 1 neodločen izid, 9 porazov) pa je v svojem poslovilnem nastopu v UFC že v uvodni rundi dvoboja v težki kategoriji z vzvodom na roki prisilil k vdaji švedskega zvezdnika Alexandra Gustafssona (18 zmag, 7 porazov).