Špela Perše štiri sekunde za normo

Državna prvaka v daljinskem plavanju na petkilometrski razdalji sta Radovljičanka Anja Klinar in Martin Bau iz Branika.
Objavljeno
09. januar 2015 19.25
jer*Plavanje, Anja Klinar, Martin Bau
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranj - Novo koledarsko leto so slovenski plavalci odprli z državnim prvenstvom v daljinskem plavanju v Kranju. Na petkilometrski razdalji sta se z naslovom okitila Radovljičanka Anja Klinar in Martin Bau iz mariborskega Branika, na 10 kilometrov pa je med dekleti zmagala še ena Radovljičanka Špela Perše, ki pa je bila hkrati tudi osmoljenka dneva. Na daljši razdalji je namreč nastopila sama, lovila normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Kazanu in jo zgrešila za 4,19 sekunde (2;03:04,19).

Za Klinarjevo sta se sicer uvrstili njeni klubski kolegici Peršetova in Tjaša Pintar, ki je bila najhitrejša med mladinkami, medtem ko je pri moških Bau ugnal tudi klubskega kolega Grego Popoviča in Srba Vuka Čelića. Popovič in še tretji branikovec Vito Vodenik sta izpolnila normo za julijsko mladinsko svetovno prvenstvo v Teneru, v mlajši starostni kategoriji bo tam nastopil tudi Radovljičan Jan Toman.

Plavalci sicer ostajajo v Kranju, ki bo jutri in v nedeljo gostil miting Star 2015. Med najodmevnejšimi obrazi iz šestih držav bodo tudi Radovljičani Klinarjeva, Pintarjeva, Robert Žbogar in Žan Pogačar, Koprčan Matjaž Markič, Ava Schollmayer iz ljubljanske Ribe in prva plavalka kluba prireditelja - Tjaša Vozel.