Športnika Ljubljane tekvondoistka in kajakaš

Priznanje za izstopajoče dosežke so prejeli še rokometašice Krima Mercatorja in nogometaši Olimpije.

Objavljeno
15. december 2016 00.21
tlo petrušič
J. P.
J. P.

Ljubljana - Športna zveza Ljubljane je na gala prireditvi podelila priznanja najboljšim občinskim športnikom v iztekajočem se letu. Najbolj se prepričali tekvondoistka Ana Petrušić, kajakaš Vid Debeljak, rokometašice Krima Mercatorja in nogometaši Olimpije.

Na podelitvi v Festivalni dvorani so se sicer zbrali vrhunski športnice in športniki, pa tudi številni rekreativci, dodatne spodbude pa so si prislužili tudi najobetavnejši mladi tekmovalci, plavalka Tara Vovk (Ljubljana), judoistka Andreja Leški (Bežigrad) in jadralca Peter Lin Janežič in Anže Podlogar (MIPC). Za življenjsko delo so bili nagrajeni Ciril Belc iz Smučarskega kluba Brdo, Vekoslav Stonič iz Balinarskega društva Ljubljana in Franc Škrubej iz Strelske družine Partizan Zalog.

Petrušičeva (Dragon) se je z evropskega prvenstva Montreuxu vrnila ovenčana s srebrnim odličjem, Debeljak (Tacen) pa je sodeloval v zmagovalni ekipi na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah in bil tretji med posamezniki v Banjaluki. Krimovke so se dokopale do polfinala lige prvakinj, nogometaši Olimpije pa so po dolgem času naslov državnega prvaka vrnili v metropolo.