Srebrni odbojkar gre v Nemčijo

Dejan Vinčič bo oblekel dres velikana Friedrichshafna.

Objavljeno
24. maj 2020 15.27
Posodobljeno
24. maj 2020 15.31
Dejan Vinčič je odvojil srebro na lanskem EP. FOTO: Uroš Hočevar
STA
STA
Ljubljana - Slovenski odbojkarski reprezentant Dejan Vinčić bo odslej igral v Nemčiji. Organizator igre, ki je zadnji dve leti preživel pri poljskem Radomu, se je pridružil nemškemu velikanu Friedrichshafnu, 13-kratnemu državnemu in leta 2007 evropskemu prvaku.

»Vsi, ki so v kakršni koli obliki povezani z odbojko, poznajo ta klub. Ima veliko zgodovino in veliko ime. Ponosen sem, da bom njegov član,« je za spletno stran wochenblatt-online.de dejal slovenski podajalec, ki je kariero začel v Šoštanju, nadaljeval pri ACH Volleyju, od leta 2012 pa nastopa za tuje klube. Teh je zamenjal že kar nekaj.
 

Potrebujejo vodjo


»Upam, da bom s svojimi mednarodnimi izkušnjami lahko pomagal ekipi, predvsem mlajšim igralcem. Poleg tega bi rad pomagal klubu, mestu in vsem navijačem, da končno spet osvojimo nemško prvenstvo,« pravi 33-letnik.

image
Dejan Vinčič je eden stebrov slovenske reprezentance. FOTO: Mavric Pivk


Friedrichshafen domačega naslova ni osvojil že od leta 2015. Glavni trener Michael Warm je zelo zadovoljen z okrepitvijo in poudarja: »Dejana poznam kot nasprotnika reprezentance že vrsto let. Vedno me je navduševal, kako vodi ekipo. Vedno je bil glavni v moštvu in vodjo potrebujemo tudi mi.«