Štajerska žilavost spet nagrajena z zmago

Merkur Maribor v četrti finalni tekmi ugnal ACH Volley, o državnem prvaku odločitev v nedeljo v dvorani Tabor.
Fotografija: Rok Možič, levo, je bil z 22 točkami najučinkovitejši igralec četrte finalne tekme državnega prvenstva. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Rok Možič, levo, je bil z 22 točkami najučinkovitejši igralec četrte finalne tekme državnega prvenstva. FOTO: Voranc Vogel

Čeprav je po vodstvu ACH Volleyja z 2:0 v zmagah marsikdo pričakoval, da se bo finalni del državnega prvenstva ekspresno končal, temu ni tako. Odbojkarji Merkurja Maribora so namreč še za eno tekmo podaljšali zaključek DP. Na četrti tekmi so v ljubljanskem Tivoliju s 3:1 (20, -16, 25, 22) premagali ACH Volley in serijo izenačili na 2:2.

Mariborčani v finalu kažejo neverjetno trdoživost. Pred skoraj vsako tekmo so ostali brez enega od odbojkarjev, tokrat brez prostega igralca Alana Košenine, ta je moral na dogovorjeno operacijo gležnja, a nič jih ne ustavi. Tudi ko se znajdejo v zaostanku, se ne vdajajo, tako je bilo tokrat že na začetku prvega niza, a so ga na koncu dobili, podobno je bilo v tretjem.

Domači trener Matija Pleško je veliko poskušal z menjavami, a nič ni pomagalo. Njegovi varovanci niso našli ritma, bili so nerazpoloženi, še posebej najučinkovitejši igralec, korektor Božidar Vučićević. Vse to je neobremenjena mariborska vrsta trenerja Sebastijana Škorca z Rokom Možičem na čelu, na koncu četrtega niza je dosegel praktično vse pomembnejše točke, vključno z zadnjo, znala kaznovati. Peta tekma bo v nedeljo ob 18.15 v Mariboru.

 

Komentarji: