Odpovedan tudi štart formule 1

VN Avstralije bo okužbi enega od članov McLarna ne bo.

Objavljeno
12. marec 2020 18.28
Posodobljeno
12. marec 2020 18.28
Lewis Hamilton je bil začuden, ker F1 še ni prekinila sezone. FOTO: AFP
P. Z., agencije
P. Z., agencije
Melbourne - Potem ko je okužba z novim koronavirusom prizadela moštvo McLarna, so organizatorji preložili nedeljsko uvodno dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Melbournu.

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) in lastnik F1 Liberty Media sicer še nista podala uradne izjave. Viri poročajo, da je večina moštev izrazila nestrinjanje z izvedbo VN Avstralije in da naj bi FIA upoštevala njihova mnenja.

Eden od članov McLarna se je okužil s koronavirusom, nakar je britansko moštvo odpovedalo nastop in okuženega izoliralo v karanteni. Še prej je svetovni prvak Lewis Hamilton izjavil, da je presenečen, ker naj bi bila dirka sploh izvedena. »Ne zdi se mi prav, da imamo dirko, pravzaprav mi je čudno, da sploh sedimo tukaj,« je na novinarski konferenci pred dirko povedal Hamilton, ki bo lovil sedmi naslov svetovnega prvaka.

Kdaj naj bi bila VN Avstralije, če sploh, ni znano. Druga dirka v Bahrajnu 22. marca naj bi bila brez gledalcev, tretja v Vietnamu (5. april) je vprašljiva, četrta na Kitajskem pa že preložena na nedoločen datum.