Stevens kljub poškodbi do zmage v Tokiu

Slovenski plavalec je včerajšnji program na tekmi svetovnega pokala izpustil, danes pa opravil s konkurenco na 50 m prsno.
Fotografija: Peter John Stevens je v finalu za pol sekunde popravil kvalifikacijski čas. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Peter John Stevens je v finalu za pol sekunde popravil kvalifikacijski čas. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Tokio – Potem ko je zaradi poškodbe mišice odtegovalke, ki jo je utrpel v torek, izpustil včerajšnji program oziroma nastopa na 100 metrov prsno in mešano, je slovenski plavalec Peter John Stevens danes na svetovnem pokalu v Tokiu odlično tekmoval v paradni disciplini, na 50 metrov prsno. S časom 26,03 si je pokoril vso konkurenco na čelu z Rusom Kirilom Prigodo (26,19) in Japoncem Jasuhirom Kosekijem (26,20), obenem pa potrdil tudi normo za decembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem (26,83).


Le dvakrat doslej hitrejši


V kvalifikacijah dobitnik brona v tej disciplini z letošnjega evropskega prvenstva v Glasgowu še ni bil tako prepričljiv, plaval je namreč pol sekunde počasneje in se v finale prebil s četrtim časom. Ko pa je šlo zares, je 23-letni plavalec kranjskega Triglava močno pospešil in vpisal svoj tretji najboljši dosežek v 25-metrskih bazenih. Pred tem je hitreje plaval le predlanskega decembra v Windsorju (25,85), ko je postal svetovni podprvak, in lanskega decembra v Københavnu (25,97). Jutri bi ga moral v Tokiu čakati še izziv na 200 metrov prsno, a bo raje z nizozemskim fizioterapevtom nadaljeval terapije in se osredotočil na naslednji svetovni pokal čez teden dni v Singapurju.


Poškodba noge v podzavesti


»Njegov današnji nastop je bil povsem drugačen kot v Pekingu pred tednom dni. Izšlo se je izjemno dobro. Po skoku je dobil želeno prednost in zato plaval manj v krču kot prejšnjič. Na obratu je imel že lepo prednost, ki je zadoščala do cilja. Glede na čas sezone in na to, da je v pripravah za svetovno prvenstvo, je nastop zelo obetaven. V podzavesti je imel poškodovano nogo, kar je bil zanj morda manjši plus, ker je imel ožji udarec z nogo, kar mu je lahko na 50 metrov tudi v korist. Videl je, da gre, in izšlo se mu je, ni pa bilo stoodstotno. Na obratu ima še rezerve, sicer pa odlično, bolje od pričakovanj,« je za STA poudaril Stevensov trener Luka Berdajs.

Preberite še:

Komentarji: