Stožice z januarjem kot Arena Triglav?

Kot je razkril predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, bo dvorana v Stožicah nosila ime Arena Triglav.

Objavljeno
04. oktober 2011 09.36
Posodobljeno
04. oktober 2011 09.36
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Osrednji slovenski športni objekt v Stožicah, se bo očitno z januarjem 2012 imenoval po najmočnejši slovenskih zavarovalnici, piše STA. Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, Matjaž Rakovec, je namreč razkril, da so pogajanja pri koncu, dvorana pa naj bi po novem letu imenovala Arena Triglav.

Ob tem je Rakovec razkril tudi številke: Triglav bo generalni pokrovitelj štadiona in dvorane v Stožicah postal za pet let, na sezono pa prispeval po 500.000 evrov.

»Objektu bomo dali novo vsebino in z njo okrepili blagovno znamko Triglav, povečali pa tudi prepoznavnost dvorane in športa. Eno je pojavljanje našega imena, drugo pa, da skupaj z areno naredimo hram slovenskega športa, ustanovimo fundacijo za razvoj mladih, ki imajo tukaj domicil, in omogočimo prav vsem, da se udeležujejo športnih dogodkov v Stožicah,« je razkril predsednik uprave, ki meni, da bi lahko bil projekt najbolj dobičkonosen med vsemi sponzorskimi v podjetju.

»Smo v sklepnih pogajanjih in verjetno bodo ta v 14 dneh končana. V grobem je vse dogovorjeno, gre le še za malenkosti, a kot kaže, se bo objekt po novem letu, to je nek logičen termin, imenoval Arena Triglav,« je še povedal Rakovec, ki pa se zaveda, da zavarovalnico čaka še veliko dela. V Stožicah je namreč treba poskrbeti še za manjkajočo opremo in vsebino.