Svetla prihodnost slovenskega karateja

Na balkanskem prvenstvu v Brežicah naši upi minuli konec tedna osvojili kar 23 kolajn.
Fotografija: Mihael Valenčak (levo) si je izbojeval srebrno kolajno med mladinci. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Mihael Valenčak (levo) si je izbojeval srebrno kolajno med mladinci. FOTO: Voranc Vogel

Brežice – Na jubilejnem 20. balkanskem prvenstvu v karateju za kadete, mladince in mlajše člane (do 21 let), ki je sovpadalo s 50. obletnico delovanja Karate zveze Slovenije (KZS), so se slovenski upi v športni dvorani v Brežicah predstavili v zelo lepi luči. Skupaj so namreč v športnih bojih in katah osvojili kar 23 kolajn, največ doslej na tem tekmovanju.

V posamični konkurenci sta se na najvišjo stopnico zmagovalnega odra povzpela Urša Haberl, ki je ugnala vse tekmice med mlajšimi članicami v kategoriji do 50 kilogramov, in Sven Rakovnik, ki je bil nepremagljiv med kadeti, težkimi do 63 kilogramov. Slovenska himna je zadonela tudi po zaslugi mladinskih ekip – ženske v športnih bojih (v postavi Hana Debeljak, Elizabeta Molnar, Laura Bergant, Alenka Ugovšek) in moške v katah (Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič, Mišel Čuček).

S srebrnimi odličji se je ob mladincih Mihaelu Valenčaku (do 55 kg), Tomažu Hudalesu (do 68 kg) in Blažu Klobasi (v katah) ovenčala tudi Zala Žibret (nad 54 kg) v kadetski konkurenci, v kateri je med posamezniki svojo nadarjenost s tretjim mestom potrdil Kenan Isakovič (do 57 kg). Med mlajšimi člani so si bronaste kolajne izbojevali Laura Potisk (do 61 kg), Jaka Taler (do 60 kg), Domen Zidar (do 67 kg) in Jaka Gaal (do 75 kg), med mladinci pa ob kataših Nii Ganzitti in Nejcu Sterniši tudi borci Hana Debeljak (do 59 kg), Elizabeta Molnar, Nuša Žerjav (obe nad 59 kg), Niklas Tamše (do 55 kg), Žan Keršič Ahlin (do 68 kg) in Aleks Klobasa (nad 76 kg).
Mihael Valenčak (levo) si je izbojeval srebrno kolajno med mladinci. FOTO: Voranc Vogel
Mihael Valenčak (levo) si je izbojeval srebrno kolajno med mladinci. FOTO: Voranc Vogel


Na tretjem mestu sta pristali tudi ženska mladinska ekipa v katah (Lana Tisa Nadižar, Maša Eterovič, Anja Kotnik) in moška mladinska v športnih bojih (Aleks Klobasa, Alen Isaković, Matej Gorišek, Tomaž Hudales, Žan Keršič Ahlin, Niklas Tamše, Tim Valner).

»Tako uspešni na tem tekmovanju še nismo bili, kar je še en dokaz, da se v naših klubih dobro dela. To je dobra popotnica pred mladinskim evropskim prvenstvom, ki bo v začetku februarja v Budimpešti,« je ob koncu uspešnega balkanskega prvenstva poudaril Borut Strojin, predsednik KZS, in pristavil: »Pred člansko selekcijo imamo širok nabor zelo obetavnih športnikov, tako da se že veselim prihajajočih let. Za prihodnost karateja me ne skrbi.«

Preberite še:

Komentarji: