Svetovno prvenstvo v vodnih športih šele čez dve leti

Najboljši plavalci in plavalke se bodo za kolajne v Fukuoki potegovali med 13. in 29. majem 2022.
Fotografija: Najboljši plavalci in plavalke se bodo za kolajne na svetovnem prvenstvu v Fukuoki potegovali šele leta 2022. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Najboljši plavalci in plavalke se bodo za kolajne na svetovnem prvenstvu v Fukuoki potegovali šele leta 2022. FOTO: Reuters

Ljubljana – Kot je bilo za pričakovati, vodilnim možem pri Svetovni plavalni zvezi (FINA) zaradi novega termina olimpijskih iger v Tokiu ni preostalo drugega, kot da so preložili svetovno prvenstvo v vodnih športih, ki bi moralo biti prihodnje leto med 16. julijem in 1. avgustom v Fukuoki. To bo po novem med 13. in 29. majem 2022.

Po posvetu z odgovornimi v Fukuoki, japonsko plavalno zvezo, prireditelji, tekmovalci, trenerji, televizijskimi in drugimi partnerji so prišli do odločitve, da bo novi termin najustreznejši za vse udeležence. Prepričani so, da bo odločitev ponudila najboljšo možno rešitev.

»Veselimo se, da bo Fukuoka najboljše športnike v vodnih športih lahko gostila leta 2022. Zdaj ko je jasno, kdaj bo prvenstvo, bodo lahko tekmovalci in tekmovalke načrtovali svoje treninge ter se ustrezno pripravili za SP,« je pojasnil Julio C. Maglione, predsednik Fine.

Komentarji: