Tekel, plaval in kolesaril je za denar

Na svetovnem prvenstvu v triatlonu v Daytoni na Floridi je slovenski tekmovalec David Pleše končal na 32. mestu med 46 uvrščenimi in zaslužil najmanj 2200 €.
Fotografija: Sedemintridesetletni David Pleše je bil na svetovnem prvenstvu poklicne triatlonske organizacije edini slovenski predstavnik. FOTO: TZS
Odpri galerijo
Sedemintridesetletni David Pleše je bil na svetovnem prvenstvu poklicne triatlonske organizacije edini slovenski predstavnik. FOTO: TZS

V poplavi športnih tekmovanj z rekreativnim predznakom, na katerih zagrizeni športni navdušenci zmagujejo ali nizajo odlične uvrstitve in se primerjajo s profesionalci, je vsak vidnejši dosežek profesionalnega športnika hvale vreden. Tudi zato je bilo za slovenskega profesionalnega triatlonca Davida Plešeta svetovno prvenstvo v triatlonu Poklicne triatlonske organizacije (PTO) v Daytoni na Floridi uspešno. Med 46 uvrščenimi je osvojil 32. mesto, z zaostankom 11 minut in 22 sekund za zmagovalcem Gustavom Idnom iz Norveške (58:16). Med športnicami je bila najboljša prva Kanadčanka Paula Findlay.

Britanec Allister Brownlee, dvakratni olimpijski zmagovalec, je odstopil.

Na SP v Meki ameriškega avtomobilističnega športa je bil največji denarni sklad doslej, tekmovalci so si razdelili milijon evrov. Za prvo mesto je bilo na voljo 82.000 €, vsak, ki je prišel do cilja, pa je prejel najmanj 2000 €.

Na startu edine tekme v sezoni, ki je minila brez pravih tekmovanj in tudi brez virov zaslužka najboljših, je bilo prek 100 poklicnih triatlonk in triatloncev.

Komentarji: