Tekmovala v Mariboru, umrla v Črnem morju

Razburkano morje v Sevastopolu vzelo življenji ruskih svetovnih podprvakinj v kikboksu Eline Gismejeve in Fatime Žagupove.
Fotografija: Elina Gismejeva in Fatima Žagupova sta bili vrhunski kikboksarki. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Elina Gismejeva in Fatima Žagupova sta bili vrhunski kikboksarki. FOTO: Facebook

Moskva – V Rusiji žalujejo za dvema vrhunskima kikboksarkama, Elino Gismejevo in Fatimo Žagupovo, ki sta se utopili v Črnem morju. Obe sta osvojili kar nekaj kolajn na največjih tekmovanjih.

Kot so povedale priče, je na plaži v Sevastopolu kljub opozorilom zaradi visokih valov najprej v vodo skočila ena od športnic, ki se je kmalu znašla v težavah. Na pomoč ji je nemudoma prihitela njena reprezentančna kolegica, ki pa je ni mogla več rešiti; ravno nasprotno, razburkano morje je vzelo tudi njeno življenje.

Žagupova je bila evropska prvakinja po pravilih K1 v kategoriji do 48 kilogramov. Z zlato lovoriko se je ovenčala na oktobrskem prvenstvu stare celine združenja WAKO v Bratislavi. Poleg tega je bila 33-letna Rusinja lani najboljša tudi na turnirju za svetovni pokal v Riminiju, na predlanskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti pa si je izbojevala srebrno kolajno.

Šest let mlajša Gismejeva, ki se je borila v kategoriji do 57 kilogramov, se je v glavnem mestu Madžarske prav tako okitila z naslovom svetovne podprvakinje v K1. Na drugem mestu je končala tudi nastope v lahkem kontaktu na evropskem prvenstvu leta 2016 v Mariboru.

Komentarji: