Tim Gajser enakovreden ameriškim zvezdnikom superkrosa

Slovenski motokrosistični šampion je prestižno dirko MEC v Las Vegasu končal kot peti.
Fotografija: Tim Gajser se je odlično znašel tudi onstran luže. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser se je odlično znašel tudi onstran luže. FOTO: Tadej Regent/Delo

Slovenski motokrosistični šampion Tim Gajser, ki se je letos drugič ovenčal z naslovom svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP, je uspešno sezono zapečatil ta konec tedna onstran luže na prestižnem in znamenitem pokalu Monter Energy v superkrosu v Las Vegasu in še enkrat dokazal, da se lahko enakovredna kosa tudi z največjimi ameriškimi mojstri tega športa.


Sedmi in dvakrat četrti


Mladi Hondin as je kvalifikacije na progi, ki je bila razdeljena na tri različne odseke, končal na devetem mestu, se potem v prvi vožnji še nekoliko lovil in vpisal sedmi dosežek, na preostalih dveh pa premoč priznal zgolj trojici domačinov, ki so se na prvih treh mestih razvrstili v vseh treh vožnjah, le da v različnem zaporedju. Skupno je Gajser s 15 točkami zasedel peto mesto.


100 tisočakov za Adama


Zanj je bila to šele druga preizkušnja v štadionski različici motokrosa v karieri (predlani je zaradi padca nastop zapečatil že po prvi vožnji), pa je za seboj pustil številna uveljavljena imena na čelu z Justinom Barcio. Zmage se je veselil novinec Adam Cinciarulo, ki je ravno danes dopolnil 23 let, podvig pa mu je navrgel 100.000 ameriških dolarjev. Če bi zmagal v vseh treh vožnjah, ki mu v žep kapnil milijon.

Preberite še:

Komentarji: