Tim Gajser zmagal tudi v Indoneziji

Slovenski motokrosistični šampion je zanesljivo dobil obe dirki za svetovno prvenstvo v razredu MXGP v Indoneziji.
Fotografija: Tim Gajser je zanesljivo dobil obe dirki v Indoneziji. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser je zanesljivo dobil obe dirki v Indoneziji. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenski motokrosistični zvezdnik Tim Gajser (Honda) je v razredu MXGP zanesljivo v svojo korist odločil tudi dirko za svetovno prvenstvo za veliko nagrado Indonezije. Tako je slavil še osmo letošnjo zmago med elito.

V prvi vožnji je Tim odlično štartal, hitro pobegnil v varno razdaljo in nato do konca nadzoroval dogajanje na progi. Na drugo in tretjo mesto sta se uvrstila Španca Jorge Prado (GasGas) in Ruben Fernandez (Honda), ki sta za našim asom zaostala za 4,931 oziroma 7,672 sekunde.

»To je bila dobra dirka, med katero sem znova zelo užival, čeprav je bilo še bolj vroče kot dan prej v kvalifikacijah. Za nameček je bila višja tudi vlažnost v zraku,« je pojasnil Gajser. Na četrtem mestu je pristal Nizozemec Glenn Coldenhoff (Yamaha), ki ga je od slovenskega šampiona ločilo že več kot deset sekund (+ 10,685), peti pa je bil Francoz Romain Febvre (Kawasaki, + 15,040). Švicar Jeremy Seewer (Yamaha, + 1:09,590) se je moral sprijazniti z 12. mestom.

Tudi v drugi vožnji je Gajser prvi priletel v cilj, čeprav mu štart tokrat ni uspel najbolje. V prvi zavoj je namreč zapeljal kot četrti, vendar pa se je nato hitro prebil v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok. Za njim je drugo mesto spet osvojil Prado (+ 3,834), tretji je bil Febvre (+ 6,005), četrti Fernandez (16,217), peti pa Avstralec Mitchell Evans (Honda, + 25,361).

»Na drugi dirki sem moral nekoliko bolj garati za prvo mesto. V vožnji sem užival, z rezultatom pa sem super vesel,« je dejal 25-letni as iz Pečk pri Makolah, ki ima v skupni razvrstitvi že 125 točk naskoka pred drugouvrščenim Pradom.

Naslednja preizkušnja bo po krajšem poletnem premoru na sporedu 17. julija v češkem Loketu.

Komentarji: