Tim Gajser z zlato številko na Švedsko, v torek na sprejem v Maribor

Haloški motokrosist po naslovu meri na 10. zmago v sezoni.
Fotografija: Tim Gajser se je takole veselil naslova v Italiji, v torek ga bo proslavil še v Mariboru. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser se je takole veselil naslova v Italiji, v torek ga bo proslavil še v Mariboru. FOTO: Matej Družnik/Delo

Motokrosistični as Tim Gajser si bo dirko v Imoli zapomnil za vedno. Prejšnji konec tedna je na tej kultni italijanski stezi tretjič v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka, drugič v elitnem MXGP. Bil je izčrpan kot nikoli prej, a energije je bilo še dovolj za veliko zabavo, ki so mu jo pripravili pri Hondi. Lovorika je njegova, a prvenstva še ni konec. Jutri bo dirkal na Švedskem, kjer se bo v konkurenco vrnil lanski prvak Jeffrey Herlings.

Gajser je proslavil naslov v družbi sodelavcev, najbližjih in zvestih navijačev, ki so se v Imoli zbrali v velikem številu. Pri Hondi so bili ponosni tudi na njegov nov mejnik, z 22 leti je namreč postal najmlajši trikratni svetovni prvak za to znamko. Haloški šampion, ki so ga po zagotovljeni lovoriki v Imoli presenetili tudi z zlatimi gumami na njegovi 450-kubični hondi, se je v Skandinavijo odpravil z zlato številko. »Čeprav je naslov osvojen, motivacije nikoli ne zmanjka. Na dirke grem zdaj lahko sproščeno in odpeljem, kot znam,« je dejal. Danes ga v Uddevalli, uro vožnje severno od Göteborga, čakajo kvalifikacije, jutri ob 14.15 in 17.10 še dirka. Leta 2015 je na tem prizorišču zmagal, tedaj se je še dokazoval v razredu MX2 in drvel svojemu prvemu naslovu svetovnega prvaka naproti.

Letos je haloški as zmagal devetkrat, na Švedskem si želi deseto zmago. FOTO: Matej Družnik/Delo
Letos je haloški as zmagal devetkrat, na Švedskem si želi deseto zmago. FOTO: Matej Družnik/Delo


»Presrečen sem za Tima in vso ekipo, da smo si lovoriko zagotovili in jo proslavili prejšnji konec tedna v Imoli. Ogromno navijačev je prišlo, Slovenci so pripravili čudovito razpoloženje. Krasen je v odnosu z navijači, dostopen, ponosen sem nanj, kako se vede na dirkališču in zunaj njega,« je svojemu vozniku zaploskal šef ekipe Marcus Pereira de Freitas. A praznovanje se je za zdaj končalo, ekipa se z Gajserjem na čelu osredotoča na jutrišnjo preizkušnjo. »Tim bi se rad vrnil na zmagovalno pot,« je Pereira de Freitas namignil, da pri Hondi po 3. mestu v Imoli merijo na deseto zmago v letošnjem prvenstvu.
 

Skušal si je odpočiti


»Izkušnja prejšnjega konca tedna je bila zame in za vse okoli mene čudovita. Kar ne najdem besed, s katerimi bi se zahvalil navijačem, ki me spremljajo že vso kariero. Med tednom sem se skušal sprostiti, si vzeti premor, a bilo je težko, saj sem imel še vrsto medijskih obveznosti. Vendar so to še vedno pozitivne obremenitve. Vesel sem, da se v slovenskem prostoru toliko govori o motokrosu,« se je Gajser zadovoljen odpravil na Švedsko: »Proga je dobra, država lepa, vedno rad tekmujem tam.«

Gajser je pred dirko v Imoli delil avtograme, po dirki pa proslavil lovoriko z navijači, sodelavci in bližnjimi. Zdaj pa je spet čas za dirkanje. FOTO: Matej Družnik/Delo
Gajser je pred dirko v Imoli delil avtograme, po dirki pa proslavil lovoriko z navijači, sodelavci in bližnjimi. Zdaj pa je spet čas za dirkanje. FOTO: Matej Družnik/Delo


Nedeljski preizkušnji, na kateri bo zanimivo videti, v kakšnem slogu se bo med tekmece vrnil Herlings, čigar veliki cilj izgubljene sezone je dirka za pokal narodov konec septembra na Nizozemskem, kjer bo tudi slovenska reprezentanca s selektorjem Bogomirjem Gajserjem imela svojo ekipo, sledita le še dve: 8. septembra v Turčiji in 15. finale v Šanghaju.
Na Švedskem se bo jutri v razredu MX2 meril Jan Pancar, ki je v Imoli z 10. mestom v prvi vožnji dosegel rezultat kariere.
 

Druženje z navijači tudi doma


Po koncu sezone Gajser še ne bo mirno zadihal. Po številnih obveznostih bo 19. oktobra nastopil na štadionskem spektaklu Monster Energy v superkrosu v bleščečem Las Vegasu. A do izziva v ZDA sta še dva meseca. Najboljši motokrosist na svetu se bo prihodnji teden ustavil najprej doma in pozdravil navijače na torkovem sprejemu v Mariboru, natančneje na Trgu svobode ob 18. uri.

Komentarji: