Tim Gajser že divjal na vso moč proti naslovu

Svetovni prvak je bil najhitrejši na prvi dirki za svetovno prvenstvo v italijanski Pietramurati. Druga tekma bo ob 15. uri.
Fotografija: Tim Gajser je že na prvi dirki zadnjega paketa treh tekem svetovnega prvenstva v motokrosu tekmecem dal vedeti, da ničesar ni prepustil naključju. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser je že na prvi dirki zadnjega paketa treh tekem svetovnega prvenstva v motokrosu tekmecem dal vedeti, da ničesar ni prepustil naključju. FOTO: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dobil prvo vožnjo dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v italijanski Pietramurati. Z novimi 25 točkami je še povečal naskok pred tekmeci v SP, ki zdaj znaša 77 točk.

Pietramurata je zadnja postaja letošnje sezone, kjer je na sporedu še zadnji trojček dirk. Po današnji za VN Trentina bosta tu še dirki za VN Pietramurate 4. novembra in VN Garde Trentina 8. novembra.

Gajser je v Italijo prišel s 74 točkami prednosti v seštevku, zdaj je ta še nekoliko večja, saj je v prvi vožnji s prepričljivo predstavo prehitel prav svoja najhujša tekmeca v boju za naslov. Gajser ima po polovici današnje dirke tako 608 točk, Italijan Antonio Cairoli, ki je bil drugi, jih ima zdaj 531, v prvi vožnji tretji in tudi tretji v seštevku Švicar Jeremy Seewer pa 519.

V razredu MX2 je v Pietramurati prvo vožnjo uspešno opravil slovenski predstavnik Jan Pancar, ki je bil 13. Zmagal je Danec Thomas Kjer Olsen, drugi je bil vodilni v SP Francoz Tom Vialle, tretji pa Avstralec Jed Beaton.

Druga vožnja razreda MXGP bo na sporedu ob 15. uri, v MX2 pa uro prej.

Komentarji: