Tim se je spet navadil zmagovati

V konkurenco MXGP se po poškodbi vrača lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings.
Fotografija: Tim Gajser je v naletu. V Rusijo se je odpravil z dvema zaporednima zmagama. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser je v naletu. V Rusijo se je odpravil z dvema zaporednima zmagama. FOTO: HRC

Motokrosisti se v razredu MXGP vračajo v tekmovalni ritem po dveh tednih premora. Jutri bo na sporedu dirka v Rusiji, kjer si Tim Gajser po zmagah na Portugalskem in v Franciji želi znova na vrh. "Potrudil se bom za trojčka," je samozavesten 22-letnik. Zanimivo bo videti, kam sodi lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki je okreval po poškodbi, prvič letos bo nastopil na dirki za svetovno prvenstvo.

Pri Gajserjevi Hondi so se razveselili premora, saj so ga lahko izkoristili za testiranja in nadaljnja piljenja nastavitev 450-kubične honde. "Super je, ko stopaš v premor po zmagovalnem nizu. Tim je bil namreč nepremagljiv zadnje štiri vožnje," je zadovoljno razmišljal šef ekipe Marcus Pereira de Freitas in poudaril, da so prav vsi, ki delajo za Gajserja, visoko motivirani. Da so na pravi poti, Gajser kaže že vso sezono, a odkar zmaguje, so v njegovem moštvu še bolj prepričani, da lahko osvoji naslov svetovnega prvaka. Haloški bencinski as za vodilnim v skupnem seštevku Antonijem Cairolijem po sedmih dirkah zaostaja 10 točk, sezona pa se bliža polovici. "Na zadnji dirki je odlično vozil, želimo si, da bi to spet ponovil ta konec tedna," je cilje razgrnil šef Hondine ekipe.

Haloški as Gajser bo na jutrišnji dirki v Rusiji lovil tretjo zaporedno zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo
Haloški as Gajser bo na jutrišnji dirki v Rusiji lovil tretjo zaporedno zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo


Gajser je premor izkoristil tudi za dirko za državno prvenstvo, ki jo je prepričljivo dobil, kot vselej je bila dober trening pred vnovičnim soočenjem s tekmeci v svetovnem merilu. "Zelo se veselim nove priložnosti v MXGP. Proga na ruskem prizorišču je lepa, zelo trda in ima visoke skoke, podlaga pa je podobna tisti na dirkališču Matterley Basin v Veliki Britaniji, obe sta hitri," je teren opisal nekdanji svetovni prvak v razredih MXGP in MX2, ki si po dveh zanj podpovprečnih sezonah, v katerih se je soočal s poškodbami, slabšimi vožnjami in primanjkljajem samozavesti, želi novo lovoriko.
 

Herlings neobičajno skromen


Nedelja obeta zanimivo dirko (ob 13. in 16. uri), saj se bo tekmecem prvič letos pridružil lanski svetovni prvak Herlings. Nizozemski as, ki je lani v MXGP dobil 17 preizkušenj od 20, si je januarja na pripravah zlomil kost v desni nogi in potrebna je bila operacija. Prejšnji teden se je po petmesečnem premoru vrnil v tekmovalni pogon, preizkušal se je na dirkah nižje ravni v domovini in Avstriji.

Antonio Cairoli vodi v svetovnem prvenstvu že vso sezono, Gajser mu močno diha za ovratnik, za Italijanom zaostaja le 10 točk. FOTO: Leon Vidic/Delo
Antonio Cairoli vodi v svetovnem prvenstvu že vso sezono, Gajser mu močno diha za ovratnik, za Italijanom zaostaja le 10 točk. FOTO: Leon Vidic/Delo


"Šele tri tedne sem na motorju. Dobro mi gre, dirke v Rusiji pa se bom lotil z drugačno miselnostjo kot ponavadi," je na potrpežljivost, ki bo ob vračanju v elito ključna, opozoril Herlings, znan po tem, da ga ne zanima nič drugega kot zmagovanje. "Čakajo nas trije zaporedni dirkaški konci tedna. Zame bodo pomembni, da zgradim tekmovalni ritem za preostanek sezone. Na dveh preizkušnjah državnega prvenstva sem pokazal hitrost, a sem se bojeval z drugimi tegobami, ki so običajne, ko se vračaš po poškodbi: zategovalo mi je roke in soočiti se je bilo treba s tekmeci. V Rusiji bo še težje med vsemi člani najmočnejšega razreda!" je dejal 24-letnik.

Čeprav v bencinskem svetu niso vajeni Herlingsove skromne drže, je opozoril, da ob prvem letošnjem snidenju z elitno konkurenco nima visokih ciljev. "Vsekakor bom dal vse od sebe in upal na uvrstitev med petim in desetim mestom. Vendar treba je ostati realen. Že v Latviji teden dni pozneje, kjer je podlaga peščena, bom morda lahko razmišljal drugače," je namignil mojster mivkastih prog.
 

Komentarji: