Tina Šutej za las ob kolajno: Moram se veseliti

Slovenska rekorderka Tina Šutej je bila četrta v finalu skoka s palico na svetovnem prvenstvu v atletiki v ameriškem Eugenu.
Fotografija: Tina Šutej je končala na visokem četrtem mestu in za las ostala brez kolajne. FOTO: Ezra Shaw/AFP
Odpri galerijo
Tina Šutej je končala na visokem četrtem mestu in za las ostala brez kolajne. FOTO: Ezra Shaw/AFP

Slovenska rekorderka Tina Šutej je bila četrta v finalu skoka s palico na svetovnem prvenstvu v atletiki v ameriškem Eugenu, preskočila je 4,70 m. To je bil izjemen nastop Šutejeve, ki je zadnjič neuspešno skakala na 4,80 m. Ta višina je štiri centimetre nad slovenskim rekordom 4,76 m, ki ga je Šutejeva dosegla 11. septembra lani v Ljubljani.

Zlato je z izidom sezone na svetu osvojila olimpijska zmagovalka iz Tokia 2020 Američanka Katie Nageotte, ki je edina v prvem poskusu preskočila 4,85 m. »Zagotovo sem slabe volje, želela sem si medaljo, žal so bila tri dekleta boljša od mene. Razočarana sem, a bila sem najboljša Evropejka. Čez mesec dni je evropsko prvenstvo v Nemčiji in upam, da bo tam bolje,« je finalni nastop strnila Šutejeva.

Za večji podvig bi morala zrušiti slovenski rekord

Srebro je še tretjič na SP osvojila druga Američanka Sandi Morris s 4,85 m. Morrisova je bila tudi srebrna na olimpijskih igrah leta 2016, marca pa je postala dvoranska svetovna prvakinja v Beogradu. Tam je bila druga Nageottejeva, tretja pa Šutejeva. Bron je v Eugenu pripadel Avstralki Nini Kennedy s 4,80 m za njen daleč največji uspeh kariere.

Tina Šutej FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Tina Šutej FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters

Izjemno je vnovič nastopila Šutejeva, ki je zadnjič, sicer neuspešno, skakala na 4,80 m. Ta višina je štiri centimetre nad slovenskim rekordom 4,76 m, ki ga je Šutejeva dosegla 11. septembra lani v Ljubljani.

Tina Šutej FOTO: Ezra Shaw/AFP
Tina Šutej FOTO: Ezra Shaw/AFP

»Nastopila bi lahko bolje, solidno je bilo, dosegla sem svoj drugi izid poletne sezone, a 4,80 m pa bi lahko preskočila. Vendar sem malo preveč energije izgubila na začetnih višinah. Zaradi slabših kvalifikacij sem nastopila prej, kot bi sicer tekmovala. Imela sem še nekaj poprav potem na tretji višini, na 4,80 tudi nisem naredila tekočega skoka. Veseliti se moram, ker sem nastopila veliko bolje kot v kvalifikacijah. Imam še veliko tekem v sezoni, tetiva je tudi dobro,« je dodala Šutejeva.

Tretja slovenska rekorderka ima še eno priložnost

Sredi tretjega dneva prvenstva je tretja slovenska rekorderka Anita Horvat v prvem krogu teka na 400 m izpadla s skupno 33. izidom 52,67 sekunde. Na SP jo čaka še nastop na 800 m.

Anita Horvat (levo) med tekom na 400 metrov. FOTO: Steph Chambers/AFP
Anita Horvat (levo) med tekom na 400 metrov. FOTO: Steph Chambers/AFP

Preberite še:

Komentarji: